Weten of je Corona hebt gehad?

Weten of je Corona hebt gehad?

Voor mensen die klachten hebben gehad, of misschien nog steeds klachten hebben zoals vermoeidheid, benauwdheid, conditieverlies en hoofdpijn kan het interessant zijn om te weten of ze het virus hebben doorgemaakt. Met een Corona antilichamen (serologie) test kunnen wij meten of je lichaam antilichamen heeft aangemaakt.

Antilichamen

Antilichamen of antistoffen zijn onderdeel van je immuunsysteem. Sommige antilichamen helpen voorkomen dat een virus je ziek maakt. Antilichamen zijn in het algemeen alleen werkzaam tegen één specifiek virus.

Als je ziek wordt door het coronavirus, dan is het mogelijk dat je lichaam vervolgens antilichamen tegen dit coronavirus aanmaakt. Met een Antilichamen check kan worden bepaald of deze antilichamen tegen het coronavirus in het bloed aanwezig zijn.

“Op dit moment is COVID-19, net zoals de ziekte van Pfeiffer of griep, wellicht de oorzaak van sommige langdurige klachten. Daarom wil je ook hierop kunnen testen, zeker als iemand symptomen heeft gehad die passen bij COVID-19 en diegene niet getest is op het moment dat de symptomen er waren.”

Uitleg over de test

Holland Health Clinic verricht de Corona Antilichamen (serologie) test. Hierbij wordt voldoende bloed opgestuurd naar ons laboratorium om (een van de) antilichamen IgA/IgM/IgG van het het SARS-COVID-19 virus aan te tonen.

– Vanwege de nauwkeurigheid (sensitiviteit 100%, specificiteit 99,81 met Roche Anti-SARS-CoV-2 test) doen we bij Holland Health Clinic bewust alleen deze antilichamen serologische test.

– Met bijna 100% nauwkeurigheid weet je of je besmet bent geweest met het SARS-COVID-19 virus en antilichamen hebt tegen dit virus. Je krijgt jouw uitslag binnen 5 werkdagen.

– De uitslag met toelichting over de betekenis van de waarde wordt in een rapport in PDF-formaat gemaild.

Kosten

Eenmalig 85 euro

Ps : De belangrijkste en allereerste tip is natuurlijk je te houden aan de voorschriften van het RIVM. Wanneer je op dit moment corona klachten hebt, is deze test niet voor jou bedoeld. Neem in dat geval contact op met je huisarts of GGD.

Maak meteen een Corona Antilichamen afspraak hier!
(even naar beneden scrollen…)