Frequently Asked Questions

Veel gestelde vragen..

..over de Health & Hormone Check

Wat is een Health Check en wat levert mij dit op?

Een Health Check is een methode om inzicht te krijgen in je huidige gezondheidsstatus en op welke gebieden leefstijlverbetering mogelijke gezondheidswinst kunnen geven. De combinatie van metingen op het gebied van voeding, beweging, de psyche, motivatie en bloedwaarden geven een duidelijk beeld van hoe je lichaam nu functioneert en wat je dagelijks doet. Inzicht in leefstijl is nodig om te weten of daar gezondheidswinst te behalen is op langere termijn. Helaas niet alle, maar wel veel ziektes zijn te voorkomen, weten we nu.

Mag ik eten of drinken voorafgaand aan een Health Check?

In verband met het bloedonderzoek vragen wij onze cliënten om 8 uur voor de afspraak te stoppen met eten en drinken (water mag u wel drinken) De controle begint met een intake door de arts. Na het bloedonderzoek krijgt u koffie of thee en/of een gezonde snack. Na de intake ga je verder met het invullen van onze vragenlijsten, dit alles duurt maximaal een uur.

Ik weet niet welke Health Check het beste bij mij past?

Neem contact op met AAYA (sophie@aaya.nl). Samen met de arts of verpleegkundige kan je bepalen welke check het beste aansluit bij jouw wensen.

Ik ervaar overgangsklachten. Kan ik ook een Hormone Check boeken?

Dé Hormone Check voor vrouwen met hormonale klachten (PCOS, PMS etc). Onze leefstijlartsen analyseren, doen lab onderzoek en geven advies ten aanzien van jouw klachten. Voor overgangsklachten kan het Overgang Consult geboekt worden.

..over het Health Control programma

Wat is het Health Control Programma?

Het Health Control Programma is een op maat gemaakt programma om bijvoorbeeld je gewicht onder controle te krjigen, of meer grip te krijgen op je stress niveau of je verhoogd cholesterol onder controle te krijgen. Afhankelijk van de vraag maken we een programma op maat met alle disciplines die daarvoor nodig zijn. Je hoofdbehandelaar behoudt de regie over het programma. 

Overige vragen..

Overige vragen..

Overige vragen..

..over de consulten door de verschillende specialisten

Worden de Consulten en Health Checks vergoed door de verzekering?

Onze Checks en consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed in de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering kun je nagaan of en wat je vergoed krijg (meestal in de vorm van een maximum per jaar en/of per consult). De vergoeding valt dan onder de aanvullende verzekering.

Heeft AAYA Online Overgang Kliniek contracten met zorgverzekeraars

AAYA  (Online ) Overgang Kliniek heeft geen contracten met de zorgverzekeraars.  Dit betekent dat een verwijzing niet verplicht is. Ook betaal je zelf rechtstreeks aan AAYA.

Onze overgangsconsultenten zijn aangesloten bij de VVOC en de specialistische (gynaecologische) zorg van AAYA is verzekerde zorg. Het is daardoor mogelijk om (een deel) van de consulten vergoed te krijgen. Dit hangt wel af van een aantal zaken, namelijk 1. je aanvullende pakket en 2. een verwijzing  van de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. We raden je aan om je eigen verzekering te checken om te zien of je het geheel of een deel van de kosten achteraf vergoed krijgt.

Heb ik een verwijzing nodig voor het (Online) Overgang Consult?

AAYA heeft geen contracten met de zorgverzekeraars. Daarom is een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist niet noodzakelijk.

Wil je voor je Overgang Consult in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar, dan is dit wel nodig.

Waar vinden de Overgang Consulten en metingen plaats?

Het intake gesprek met de overgangsconsulent is altijd online. Het Resultatengesprek met de gynaecoloog kan zowel online als in de kliniek in Amsterdam plaats vinden.

Het lab onderzoek en biometrie metingen kunnen uitgevoerd worden via een Thuiskit of in de kliniek.

 

Heb ik een verwijzing nodig voor het (Online) Overgang Consult?

AAYA heeft geen contracten met de zorgverzekeraars. Daarom is een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist niet noodzakelijk.

Wil je voor je Overgang Consult in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar, dan is dit wel nodig.

Wanneer vergoed de zorgverzekeraar het intake consult met de overgangsconsulente?

Het intake consult door de overgangsconsulent is verzekerde zorg in de aanvullende verzekering (85 euro). 

 

Onze Verpleegkundig Overgangsconsulenten zijn aangesloten bij de VVOC. Het intake gesprek met hen wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed indien je aanvullend verzekerd bent. 

Weet je dit niet, neem dan contact op met je zorgverzekering. Je kunt op de site van zorgwijzer ook eenvoudig zien welke zorgverzekeraars de consulten van de overgangsconsulent vergoeden. Vergoedingen via je aanvullende verzekering gaan niet ten koste van je eigen risico.

Wanneer vergoed de zorgverzekeraar het consult met de gynaecoloog?

De specialistische (gynaecologische) zorg van AAYA is verzekerde zorg. 

Wanneer je verzekerd bent en een verwijzing hebt van jouw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist, heb je recht op (gedeeltelijke) vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Hoe hoog de vergoeding precies is, is afhankelijk van jouw polis/verzekeraar en welk marktconform tarief zij hanteren. Zorgverzekeraars zullen veelal 70% tot 100% van het marktconforme tarief vergoeden. Je kunt dan je gespecificeerde factuur indienen bij je verzekeraar. Deze gespecificeerde factuur kan je opvragen bij AAYA.

Hou er rekening mee dat niet in alle gevallen 100% vergoed wordt én dat de vergoeding eerst verrekend wordt met jouw eigen risico. Check jouw vergoeding daarom altijd vooraf bij jouw verzekering (vooral wanneer je een budgetpolis of een naturapolis hebt).

Hoe verloopt de facturatie en betaling bij een (Online) Overgang Consult?

Nadat we je aanmelding voor het (Online) Overgang Consult hebben ontvangen, krijg je van ons een factuur toegestuurd. Het betreft een bedrag van €449,-. Dit bedrag wordt rechtstreeks betaald aan AAYA en dient uiterlijk voldaan te zijn alvorens het resultaten gesprek plaatsvindt.

Indien gewenst kan je een gespecificeerde factuur ontvangen voor eventuele declaratie bij de zorgverzekeraar. 

 

Ook voor andere consulten betaal je rechtstreeks aan AAYA.

Is er een vervolg consult nadat ik gestart ben met hormoontherapie?

Indien er gestart wordt met hormoontherapie is het advies volgens de richtlijn van NVOG (beroepsvereniging van gynaecologen) evaluatie na 3 maanden en daarna jaarlijkse evaluatie. AAYA biedt hiervoor vervolgconsulten aan.

Wat als ik na afloop van het (Online) Overgang Consult aanvullende vragen heb?

AAYA biedt verscheidene vervolg consulten bij de gynaecoloog aan.  Deze zijn niet alleen bedoeld voor de evaluatie van het gebruik van hormoontherapie, maar kunnen ook ingezet worden voor  aanvullende vragen, controle of extra informatie van de gynaecoloog. Deze vervolgconsulten duren meestal tussen de 15 en 30 minuten en kunnen plaatsvinden in de kliniek, via beeldbellen of telefonisch. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het maken van (herhaal)recepten als het uitschrijven ervan plaatsvindt binnen de vervolg-consulttijd.

..over Botulinetoxine

Overige vragen..

Overige vragen..

Overige vragen..

Overige vragen..

..over Fillers

Overige vragen..

Overige vragen..

Overige vragen..

Overige vragen..

..over Tixel

Overige vragen..

Overige vragen..

Overige vragen..

Overige vragen..

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op via 020-210 1230 of sophie@aaya.nl