Psycholoog

Ondersteuning in het dagelijks leven

Gezondheid van de geest

In een tijd waarin we steeds meer aandacht besteden aan onze gezondheid, is het cruciaal om ook onze mentale gezondheid niet over het hoofd te zien. Vaak wordt dit aspect echter genegeerd, omdat mensen denken dat ze het zelf moeten kunnen oplossen. Mijn voorstel is om een benadering te hanteren die lijkt op het tandartsmodel, maar dan voor psychologische zorg: regelmatige check-ups bij een psycholoog, bijvoorbeeld eens in de zes maanden. Als alles goed lijkt te zijn, zien we elkaar gewoon weer over een half jaar. Maar als er iets aandacht behoeft, maken we een vervolgafspraak. Op deze manier kunnen we het leven optimaal tegemoet treden.

Psychologische gesprekken bieden inzicht

Of je nu worstelt met piekergedachten, ongezonde gewoonten, werkgerelateerde problemen of relationele kwesties, ik ben er om je te ondersteunen. Mensen zoeken om verschillende redenen hulp: piekeren, verslaving, zelfbeeldproblemen, somberheid, trauma, ADHD, relatieproblemen, en nog veel meer. Maar deze lijst is niet allesomvattend. Als je een andere vraag hebt, laat het me dan zeker weten!

Over mij

Ik ben Ilonka Hanneman (1973), al ruim 25 jaar psycholoog in de gezondheidszorg, de preventieve gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Sinds mijn afstuderen houd ik me bezig met het welbevinden van de mensen met wie ik spreek. Of het nu gaat om psychologische behandeling van bijvoorbeeld onzekerheid, somberheid of piekerklachten of om optimalisatie van werkgerelateerd gedrag, de focus ligt op wat er voor mijn client werkt. 

Ik heb mij gaandeweg gespecialiseerd in behandeling van verslavingen (en de zaken die daarmee verband houden, zoals zelfbeeld, somberheid, ADHD en trauma), maar ook in kwesties rondom overmatig piekeren, burn-out klachten, stress- en overgang klachten. Mijn stijl van behandelen kenmerkt zich door helderheid en directheid, zonder het gevoel uit het oog te verliezen. Ik help je met gesprekken, gevoels- en gedragsoefeningen realistisch te kijken naar wat er hier en nu aan de hand is. Samen bekijken we hoe we jouw situatie het beste kunnen benaderen. Als je dat wilt, kan je ook wat meer de diepte in.

Tarieven

Helaas worden mijn consulten niet vergoed door de verzekeraar, ook niet wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Kosten worden zonder BTW berekend, tenzij de werkgever de rekening betaalt.

Losse sessies:

Individuele therapie: € 140 (60 minuten)

EMDR-therapie: € 200 (90 minuten)

Relatietherapie: €220 voor (90 minuten)

single session therapy: €245 (60 minuten)

Boek hier jouw afspraak voor dit consult