Yoga Therapy

Ondersteuning in het dagelijks leven

Authentiek en inclusief

Yoga Therapy is een authentieke en inclusieve vorm van yoga, gebaseerd op inzichten en waardes uit de yoga filosofie, geschikt voor iedereen. Bij Yoga Therapy draait het niet om het leren van yoga of beter worden in yoga(poses), maar om het leren toepassen van alle technieken en middelen die yoga biedt, zodat het  je ondersteunt in je dagelijkse leven. 

Alles is met elkaar verbonden – van fysiek tot mentaal, van je relaties en werk(stress) tot je medische geschiedenis. Daarom werken we tijdens yoga therapy met en via het lichaam om klachten te verlichten en gezondheid en welzijn te verbeteren. Dat doen we onder andere door yoga bewegingen, ademhalingsoefeningen, begeleide meditatie, mindfulness-technieken en ontspanning en reflectie.

Wij ondersteunen bij gezondheidsklachten

Elke sessie wordt afgestemd op iemands conditie en hoe diegene zich die dag voelt (denk aan; slecht geslapen, veel of juist weinig energie, mate van pijn van blessure of conditie etc.). Bij de oefeningen worden contra-indicaties zoals bijvoorbeeld bij een hoge bloedruk in acht genomen.

Yoga Therapy kan ondersteunend zijn bij verschillende gezondheidsklachten zoals:

  • Rug- en schouderpijn
  • Hormonale disbalans
  • Spanning en angst
  • Astma, hart-en vaatziekten
  • Spijsverterings-issues
  • Auto-immuun-aandoeningen

In 2019 startte Maroesja de Ruyter (1973) met de opleiding tot yoga therapeut aan de erkende en geaccrediteerde Yoga Therapy Institute, een yoga opleiding gebaseerd op medische kennis, anatomie, werking van het lichaam en ziektebeelden. Deze opleiding ronde ze in 2022 succesvol af. Geregeld volgt Maroesja bijscholing aan de Yoga Therapy Institute, zoals de speciale trainingen over menopauze, bekkenklachten en burnout.

Haar dagelijkse yoga beoefening biedt haar een belichaamde en holistische manier om hart en hoofd te onderzoeken en te verbinden met de wereld om haar heen. Met aandacht, warmte en een sprankel biedt Maroesja haar cliënten de ruimte om in vertrouwen en op veilige wijze klachten te verlichten en hun potentieel te (her)vinden.

De opleiding Yoga Therapy die ik heb gevolgd aan The Yoga Therapy Institute (de enige Internationaal erkende opleiding in Europa) is gestoeld op medische kennis. Het volgt zoveel mogelijk de laatste wetenschappelijke en medische inzichten. Hierdoor heeft een yoga therapeut vaak meer begrip en kennis van diverse aandoeningen en diagnoses dan een klassiek geschoolde yoga docent. 

Een yoga therapeut stelt geen diagnoses en verwijst door naar andere specialisten zodra er vragen of zaken naar boven komen die buiten de expertise van de yoga therapeut liggen.”

Tarieven

Losse sessies:
€ 135 voor een sessie van 90 minuten*
€ 100 voor een sessie van 60 minuten*
Pakketten:
Een pakket van vier sessies (90 min.):     € 490 (€ 122,50 per sessie)
Een pakket van zes sessies (90 min.):     € 715 (€ 119 per sessie)
Een pakket van vier sessies (60 min.):     € 380 (€ 95  per sessie)
Een pakket van zes sessies (60 min.):     € 555 (€ 92,50 per sessie)
Prijzen zijn incl. btw. voor particulieren en excl. btw voor als je een traject zakelijk doet.

Boek hier jouw afspraak voor dit consult