Vasten en Pasen: hoe zit het ook al weer?

Vasten en Pasen, hoe zit het ook al weer?

Pasen, een lekkere paasbrunch, paaseitjes in alle soorten en kleuren, een extra dag vrij, een groot feest! Zo kennen we het natuurlijk allemaal, maar wat is het nu eigenlijk ook alweer? En hoe zit dat nou met dat vasten? Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?

Pasen, wat gebeurde er? 

Op Paaszondag zou Jezus zijn opgestaan uit zijn graf. Reden genoeg om dit te vieren. Daarom eindigt op deze dag de vastenperiode (van 40 dagen!). Omdat christenen dit nooit op hun rustdag buiten de deur kunnen vieren, is er nog een tweede dag aan vastgeplakt. Vandaar maar liefst twee dagen, eerste en tweede Paasdag!

Vasten

De vastenperiode is de periode tussen Aswoensdag (de woensdag na Carnaval tot Pasen). Deze zogenoemde veertigdagentijd is een periode van bezinning na 3 dagen van feest. Hoewel de meeste carnavalsgangers het vasten tegenwoordig lijken over te slaan, is het zo gek nog niet om jezelf een tijdlang te onthouden van het gebruik van bepaalde dingen.

Want eigenlijk is vasten niets minder dan een soort training voor jezelf. Jezelf onder druk zetten om je spirituele uithoudingsvermogen te vergroten. Het gaat puur om wilskracht. Door jezelf dingen te ontzeggen, train je indirect je vermogen om door te zetten en nee te kunnen zeggen.

Hoe kun je vasten?

Behoor jij ook tot de categorie die de vastenperiode heeft overgeslagen? No worries, met vasten kan je iedere dag beginnen! Denk aan het minderen of volledig stoppen van:

* tussendoortjes

* suiker

* alcohol

* gebruik mobiele telefoon

* social media

* tv

* chocolade

Zijn 40 dagen voor jou wel erg lang? Snappen wij! Begin bijvoorbeeld eens met 5 dagen.

ProLon® is een uniek 5-daags plantaardig ‘fat focused’ gewichtsverlies programma dat uw lichaam voedt, regeneratieve en verjongende veranderingen bevordert en tegelijkertijd zorgt voor gewichtsverlies. Dit programma helpt uw ideale gewicht te verkrijgen en belangrijke biomarkers (cholesterol, ontstekingscellen en glucosegehalte) op een gezond niveau te houden. Belangrijk, want indien deze biomarkers te hoog zijn, versnellen zij het verouderingsproces en het ontstaan van ziektes.

Het ProLon Fasting Mimicking Diet® -ontwikkeld door prof. Valter Longo van de University of Southern California- is een smakelijke, handige en veilige manier van gezond vasten. Met dit nieuwe health concept begeleidt Holland Health Clinic (HHC) cliënten actief naar een gezond gewicht. Geinteresseerd in Prolon? Bestel nu hier jouw 5 daagse vasten programma.