Pandemie pondjes

Pandemie pondjes

 Article written by: Marguerite van Randwijck, arts & co-founder Holland Health Clinic

Veel van jullie zullen het wel herkennen, je hebt stress en je gaat ten prooi aan snacks, zoetigheid en alles wat je nog meer in je keukenkastjes tegenkomt. Niet zo gek dat we tijdens deze pandemie de nodige pondjes zijn aangekomen. Het wordt soms zelfs al Covid-15 genoemd. Oftewel, 15 kilootjes extra aan de heupen.
15 kilo is misschien wat overdreven in de meeste gevallen maar toch, hoe komen we er weer vanaf?
We kwamen een lovend artikel tegen in het zakentijdschrift Forbes, waarin iemand het prolon mimicking diet probeerde nadat ze ook een aantal pondjes extra rond haar heupen had. Wij zijn inmiddels al zeer bekend met deze manier van vasten maar wat maakt het nou zo uniek en hoe is eigenlijk ontstaan?

Meer dan water

Hoewel het in Amerika een grote hype was om een aantal dagen helemaal niets te eten was de gedachte voor velen om alleen maar water te drinken een obstakel opzich. Het klinkt niet aantrekkelijk of haalbaar. Daarnaast was het voor artsen ook moeilijk om ‘water’ als therapie te accepteren vanwege veiligheidsproblemen. Als gevolg hiervan ontwikkelde het National Institute of Heakth USC in samenwerking met L-Nutra een vasten-nabootsingsdieet, wat in op planten gebaseerd is. En dit is in feite Prolon.

Werking

Je cellen worden gevoed door het plantaardige dieet, maar dit is lang niet genoeg om verzadigd te zijn. Ze blijven reageren op vasten. Het vasten-nabootsingsdieet bootst vasten na door het niveau van bepaalde ingrediënten te veranderen, waardoor je cellen en organen op een natuurlijke manier worden misleid om in een volledige vasten-respons-modus te komen. Je lichaam wordt gevoed maar de cellen blijven in de vastenmodus.

Resultaat

5 dagen op een vaste en effectieve manier vasten. Het vasten-nabootseffect veroorzaakt bij veel mensen gewichts-, metabole en cellulaire voordelen die belangrijk zijn voor gezond ouder worden en de stofwisseling. Meer energie, mentale helderheid en focus waren bijkomstige resultaten.

Nieuwsgierig?

Essentieel voor het slagen van het Prolon programma is een korte medische intake door de Holland Health Clinic arts (Prolon Bronze).Wil je precies zien wat het effect van Prolon op jouw lichaam is, dan kunnen we in een additioneel consult (Prolon Silver) jouw persoonlijke biomarkers, zoals bloeddruk en gewicht, meten.  Ook meten we cholesterol en glucose, Na 5 dagen wegen we weer om het verschil te zien.Prolon Gold omvat naast bovenstaande metingen (Prolon Silver) ook een lifestyle-check, waarbij onder meer overgewicht bevorderende factoren, zoals slaap en stress, worden geanalyseerd. Je krijgt direct je uitslagen!