Hoe voorkom jij quarantaine kilo’s?

Hoe voorkom jij quarantaine kilo’s?

 

73 procent van 3000 chinezen gaf aan tijdens quarantaine te zijn aangekomen, bleek uit een ondervraging. De respondenten gaven aan dat met name gebrek aan beweging en een ongezonde levensstijl de oorzaken waren. Er werd meer en ongezonder gegeten.

Hoewel bij ons de maatregelen iets soepeler zijn is structuur in ons dagelijks leven even lastig te vinden. Thuiswerken, weinig sociale contacten, een volle koelkast die 24/7 binnen handbereik is en dichte sportscholen maken het er niet makkelijker op.

Hoe voorkom jij dat de quarantaine kilo’s eraan vliegen?

1. Routine

Zorg dat je het ‘’ritme’’ van een doordeweekse dag blijft volgen. Zet de wekker iedere dag op dezelfde tijd, ga op tijd slapen, stap in de ochtend meteen onder de douche en zorg dat je zo veel mogelijk je normale routine aanhoudt. Houd je aan je ‘’normale’’ eetmomenten en eet op plekken waar je normaal ook zou eten. Op deze manier train je jezelf met regelmaat en op vaste plekken te eten en ben je niet de hele tijd met eten bezig. Daarnaast zal het je productiviteit ten goede komen omdat je in feite de structuur van je werkdag nabootst.

 

2. Beweging

Dat sportscholen nu dicht zijn is geen excuus om niet te bewegen. Ben je eens bewust van je dagelijkse routine. Neem je normaal de trap i.p.v. de lift op je werk? Ga dan thuis een paar keer de trap op en af. Heb je een belletje met een collega, doe dit staand of lopend. Loop eens een blokje om of pak de fiets om je eigen dorp of stad te verkennen. Boodschappen doen? Fiets eens naar een supermarkt drie dorpen verder. En ben je eens bewust van de zaken die je onderweg tegenkomt. Door onze normale drukte zien we de mooiste, simpelste dingen soms niet meer, jammer toch?

 

3. Boodschappen 

 Dat boodschappen doen nu geen leuk uitje meer is, daar zijn we allemaal wel achter gekomen. Gewapend met een boodschappenbriefje sta je in de rij voor een gedesinfecteerd karretje en vervolgens ga je als een soort Mario Kart zo snel mogelijk door de supermarkt heen, doelgericht op zoek naar alles wat er op je lijstje staat. Onderweg moet je ook nog een aantal personen ontwijken die je in je gangpad tegenkomt om hier vervolgens met een boog omheen te draaien. Niet echt het boodschappen doen zoals we het gewend waren. Zorg er in ieder geval voor dat wanneer je je moed hebt verzameld om boodschappen te gaan doen, je goed voorbereid bent. Maak een lijstje met voedingsmiddelen die je ondersteunen een gezond eetpatroon vol te houden. Zoals:

* Diepvries groente en fruit, lang houdbaar en ideaal te gebruiken voor soepen en smoothies.

*Knoflook en ui, smaakversterkers die je gewoon altijd in huis moet hebben.

* Peulvruchten: voedzaam, lang houdbaar en je kan er van alles mee maken: soep, salades en de lekkerste maaltijden.

* Eieren: lekker bij de maaltijd, voedzaam en vullend. Ook lekker als gezond tussendoortje.

* Noten: Voor een langdurige verzadiging

Prolon

Ben je bang om toch in de verleiding te komen om ongezonde producten in je karretje te leggen? Dan hebben we een oplossing voor je. Bestel de prolon box met het 5 dagen vasten programma. Bestel hier de box of klik hier voor meer informatie.