Health Control Programma

Health Control Programma

 Article written by: Marjolein van Randwijk, diëtiste Holland Health Clinic

Stel, je hebt bij ons een Health Check gedaan. Je weet nu wat je moet doen. Aan welke punten je extra aandacht dient te geven, hoe je gezonder kan leven en hoe je bijvoorbeeld minder stres kan ervaren. Maar soms is het lastig wanneer je hier alleen voor staat. Vanuit de wens van een hoop cliënten om hierin extra begeleiding te krijgen hebben wij de afgelopen maanden gewerkt om een mooi programma in elkaar te zetten. Met ons Health Control Programma geeft een team van specialisten je begeleiding, houvast en extra controle op jouw inspanning en motivatie op weg naar een gezonde leefstijl. Op basis van jouw behoeftes, ambitie, resultaten, consulten en labuitslagen, denken de andere disciplines met je mee, voor optimal body control! Onze diëtiste Marjolein vertelt je graag meer over dit programma! Je leest het hier:

Iedereen is uniek

Mijn naam is Marjolein van Randwijk, in 2016 ben ik afgestudeerd als Diëtiste en inmiddels al geruime tijd met veel plezier aan het werk bij de preventieve gezondheidskliniek Holland Health Clinic. Vrijwel iedere week komt er wel een nieuw iemand bij mij op het spreekuur. Ze zijn via een arts doorverwezen of komen zonder verwijzing via directe toegankelijkheid. Vaak lopen ze dan al lange tijd met enkele klachten. ‘Dit hoort erbij toch?’ hoor ik ze zeggen. V​aak gaat het om maag- of buikklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, neerslachtigheid, stress ongewenste gewichtstoename en zich algeheel niet fit voelen. Ik kan je nu vertellen: dit hoort niet bij het leven en is onnodig zonde.

Tijdens onze consultgesprekken zie ik ze dan gelukkig opbloeien. Klachten verdwijnen en ze krijgen weer energie, voelen zich vrolijk en komen in beweging. Zowel op lichamelijk gebied als in het dagelijks leven. Tegelijkertijd verdwijnen de kilo’s. Dit is belangrijk voor een fit lichaam en sterk immuunsysteem. Iedereen is uniek en heeft daarom een andere leefstijl nodig om fit en gezond door het leven te kunnen gaan. Samen met jou ga ik puzzelen en via metingen op onderzoek om jouw persoonlijke handleiding voor een gezonde leefstijl in kaart te brengen. Een investering waar je een leven lang profijt van zal hebben.

Opbouw programma

Ik begin altijd met een uitgebreide intake naar jouw medische achtergrond gecombineerd met de huidige klachten. Daarbovenop voer ik verschillende metingen uit die mij inzicht geven in je verschillende niveaus van gezondheid. De 5 M’s zoals we ze bij Holland Health Clinic noemen. Deze 5 M’s zijn: Motivatie, Metabolic, Motion, Mind en Measurements. Zo krijgen wij samen inzicht in jouw holistische staat van gezondheid en leefstijl op dit moment. De resultaten krijg je mee je in een persoonlijk rapport. Hieruit komen heel simpel vinkjes: groene wanneer het goed gaat, oranje vinkjes als iets uit balans is. Met die oranje vinkjes gaan we vervolgens samen aan de slag via ‘easy health steps’. Je oude ongezonde gewoontes worden (m.b.v. specialistische kennis en ervaring en jouw persoonlijke voorkeuren) vervangen door simpel uitvoerbare gezonde gedragingen; de easy health steps. De ervaring leert dat deze kleine aanpassingen zorgen voor een goede gezondheid op de lange termijn.

Evidence based begeleiding

Verder krijg je evidence based begeleiding vanuit mij als diëtiste in 4 contactmomenten van 30 minuten per maand. Een moment voor metingen om de voortgang bij te houden en een nieuw plan te maken voor de week daarna. Ik sta altijd in contact met mijn team aan medische specialisten: psycholoog, arts en bewegingswetenschapper. Zo bundelen we onze kennis en is het voor jou ook mogelijk om binnen het health control programma, of als extra product begeleiding van ze te krijgen. Heb je bijvoorbeeld behoefte om te praten met onze psycholoog? Dan maken we een afspraak bij haar en hebben wij die maand even een contactmoment samen. Persoonlijk en precies zoals jij het graag wilt!

Regie nemen over je eigen gezondheid?

Wil jij kennis maken of meteen van start? Klik dan hier voor meer informatie over het programma of het maken van een afspraak. Ik begeleid je graag op weg naar een gezonde leefstijl!