Het Stress consult met onze psycholoog Ilonka

Nieuw: het Stress consult

De Coronacrisis levert ons meer stress op. Door deze situatie kan je onbewust in een overlevingsmodus terecht komen, waarbij je als resultaat minder gaat bewegen, je minder op je voeding let en sneller prikkelbaar bent. We leven in roerige en onzekere tijden, onder omstandigheden die we nog niet meegemaakt hebben. Ondertussen doen we ons best om ons aan de afspraken en voorschriften te houden. Misschien vind je het een beetje overdreven, misschien vind je dat er niet genoeg gebeurt, maar hoe het ook zij: het verwart. In deze periode kan je wat tips en trucs misschien wel gebruiken. En het is prettig om wat grip te krijgen in je cirkel van invloed. Herken jij je na al die weken lockdown ook in bovenstaande, ben je benieuwd hoe dit ontstaat en wat je eraan kan doen? Onze psycholoog Ilonka Hanneman helpt je in het stressconsult graag eenvoudig op weg!

Het Stress consult

Veel mensen lopen rond met vragen. Maar er zijn ook mensen die zich zorgen maken, veel zorgen maken, piekeren en met zichzelf in de knoop komen. Mensen die de druk van thuiswerken of ‘home schooling’ te groot vinden. Mensen die zich veel zorgen maken om hun naasten, hun werk, om de wereld, om de toekomst. Alles is nu even anders dan ‘’normaal’’. Thuiswerken, de kids thuis en een hoop meer onzekerheid dan normaal. Je brein wordt als reactie hierop actief en komt in de alert modus. Je brein denkt van nature; gevaar ligt op de loer! Als gevolg gaan je stresshormonen hard werken. 

Onze Head of Mind, psycholoog Ilonka Hanneman, is voor jou bij Holland Health Clinic beschikbaar voor een korter of langer (online) consult. Je kunt met haar praten over de zorgen die je hebt, de stress die je ervaart of over andere zaken die je graag eens met een psycholoog zou willen bespreken. Zij neemt alle tijd voor je en wil je graag helpen om je wat beter te voelen. 

Het komt erop neer dat je vooral invloed hebt op je eigen gedrag en gevoel, niet op wat er om je heen gebeurt. Het werkt versterkend wanneer je je kunt richten op dat wat je kunt beïnvloeden: hoe kun je je gedragen op een manier die past bij de situatie, die bijdraagt aan een goed gevoel? Naast dergelijke rationele inzichten kan het prettig zijn om met een professional te spreken over hoe om te gaan met de zorgen die je hebt. Die zijn regelmatig minder rationeel van aard maar daarmee niet minder dwingend.

Afspraak maken

Wil je een (online) afspraak maken met Ilonka?  klik hier 
(je kan ook onderaan deze pagina de afspraak online inboeken). 

Kosten

Het eerste consult van 20 minuten is geheel gratis. En het tweede consult van 45minuten is nu tijdelijk met 50% korting. Ieder volgend consult is volgens de huidige tarieven (€65 per consult van 30 minuten).

We wensen je in deze roerige tijden voor nu het allerbeste: een goede fysieke en mentale gezondheid, ondersteund door beweging, goede voeding, rust en wijsheid. Hopelijk tot heel gauw.

Team Holland Health Clinic

Ps : De belangrijkste en allereerste tip is natuurlijk je te houden aan de voorschriften van het RIVM. Daarnaast is het prettig om wat inzicht te krijgen in je cirkel van invloed. Deze wordt hier goed uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=nN8GiIdh9ak  en met een uitleg van Ben Tiggelaar https://www.youtube.com/watch?v=L96kLdVK50Y

Start vandaag en maak een afspraak met Ilonka:
(even naar beneden scrollen…)