De ambitie van een gezonder Nederland

De ambitie van een gezonder Nederland

 Article written by: Marjolein van Randwijk, Diëtiste Holland Health Clinic

Nederlandse medici en politici zijn het erover eens. Het probleem van overgewicht moet veel harder aangepakt, en wel direct. Uit onderzoek kwam naar voren dat 77 procent van de corona patiënten die in Nederland op de intensive care belandde, met overgewicht kampte. 15% van de bevolking heeft overgewicht.  De ambitie is een gezonder Nederland. Mooie ambitie, want laat dat nou ook net de onze zijn! 😉   

In een artikel in het Parool werd beschreven dat eind 2018 een Nationaal Preventieakkoord gesloten werd om overgewicht tegen te gaan. Daarin staat onder meer dat sportclubs en scholen meer gezond voedsel moeten aanbieden.  Maar is dat wel voldoende om het enorme probleem op te lossen?

De ChristenUnie vindt dat 80 procent (i.p.v. 20 procent) van de supermarktreclame over gezonde voeding moet gaan, en ze zouden graag zien dat ongezonde producten bij de kassa in de ban gaan.PvdA en GroenLinks pleiten weer voor een suikertaks.

Hoogleraar van Rossum (hoogleraar obesitas en internist van het Erasmus MC in Rotterdam) is ook meer voor prijspikkels en vindt bovendien dat fastfoodketens in de buurt van scholen verboden moeten worden.

Daarnaast geeft ze aan dat de hele maatschappij nu is ingericht op het veroorzaken van overgewicht. Het taboe op overgewicht moet doorbroken worden, zegt ze.

Zoals boven beschreven heeft de corona crisis politici en Nederlandse Medici aan het denken gezet. Gezond en fit blijven is nu het allerbelangrijkste om je immuunsysteem op te laten boksen tegen dit soort virussen. Wij zijn blij dat artikelen als deze steeds vaker voorbij komen in het nieuws, samen op naar een gezonder Nederland!

Nieuwtje!

Op weg naar deze ambitie hebben wij een nieuw health control programma opgesteld. Heb jij een gezondheidswens zoals afname van lichaamsgewicht, vermindering van klachten of een gezondere leefstijl?

Met ons nieuwe health control programkrijg je maandelijkse begeleiding door jouw health coach, arts en team van specialiteiten.

Krachtig of prachtig tachtig worden dat wil iedereen. Met het Health Control programma houden we bij hoe je lichaam zich ontwikkelt door de jaren heen. En kan je medicatie gebruik waar mogelijk voorkomen. Een hoog cholesterol is bijvoorbeeld veelal met de juiste voeding en beweging onder controle te krijgen. Jouw Diëtiste samen met een van onze artsen vormen het hoofdteam en op basis van jouw behoeftes, ambitie, resultaten, consulten en labuitslagen denken de andere disciplines met je mee, voor optimal body control!

  • Duur: per maand, maandelijks opzegbaar
  • Tailor made begeleiding door jouw diëtiste, arts en team van specialisten
  • Tailor made en regelmatige Mind, Motion of Metabolic testen
  • De structurele begeleiding naar een gezonder leven
  • Inclusief een jaarlijkse Body Check (extra lab tests, cholestrol, glucose en vitamime D)
  • De perfecte ondersteuning om gezondheidswinst te boeken

Nieuwsgierig geworden?

Boek hier jouw gratis intake gesprek met een van onze artsen hier en start jouw programma of schrijf je direct in via het inschrijf formulier.