Corona sneltest – antigeen test

Corona sneltest – antigeen test

Holland Health Clinic verricht de Corona Sneltest aan voor particulieren en bedrijven. Je krijgt binnen 15-30 minuten de uitslag. Hierdoor weet je direct of je wel of niet besmettelijk bent. Deze test is bedoeld voor clienten zonder klachten. Heb je klachten? Bel dan de GGD.

Let op: De uitslag is nog NIET erkend als officieel reisdocument.

Deze diagnotische test is officiëel goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lees hier alles over deze test: Minister De Jonge van Volksgezondheid heeft woensdag aan de NOS bevestigd dat de testen zijn goedgekeurd door de Nederlandse toelatingscommissie.

Een korte medische uitleg over de test:

– De diagnostische Corona Sneltest geeft uitslag binnen 15-30 minuten
– De Specificiteit is 99.4%, De Sensitiviteit is 93,3%
– We nemen de test af via de neus: nasopharynx swab
– De test bevat het belangrijke CE-markering
– Je krijgt de uitslag via mail.
– Let op: de uitslag is nog NIET erkend als reisdocument.

Wat is een antigeen sneltest?

Het is een plaatje met een wattenstaafje. Op het plaatje kun je binnen 15 – 30 minuten zien of je antigenen (stukjes coronavirus) in je neus hebt. Er komen dan twee streepjes, net als bij een zwangerschapstest. Voor het afnemen van de test is een zorgverlener nodig, je kunt hem dus niet zelf doen.

Een antigeentest detecteert eiwitten die structurele of functionele componenten zijn van een ziekteverwekker en die dus ook heel specifiek zijn voor die specifieke ziekteverwekker. In dit geval zou de test een kwalitatief ‘ja/nee’-antwoord kunnen geven op de aanwezigheid van de ziekteverwekker in het monster van de patiënt. Als het target antigeen in voldoende concentraties in het monster aanwezig is, zal het binden aan specifieke antilichamen en een visueel detecteerbaar signaal genereren op de teststrip, waarbij de resultaten doorgaans bekend zijn in 15 minuten.

Kosten

Eenmalig 40 euro (was 85!)

Maak meteen een Corona check afspraak hier!
(even naar beneden scrollen – corona snel test…)