3 tips om je weerstand tegen het corona virus te optimaliseren

3 eenvoudige tips om je weerstand tegen het corona virus te optimaliseren!

 

Vorige  week kwamen wij een interessant artikel tegen in het Parool. Zo zie je maar weer hoe belangrijk een goed werkend immuunsysteem is, met name in deze tijden. Hoe zorg jij nu extra voor lichaam en geest? Wij geven je drie makkelijke tips waarmee je jouw immuunsysteem vandaag al een boost kan geven!

1. Slapen

Lekker veel slapen, geen straf toch? Toch doen we het vaak te weinig. Wat veel mensen niet weten is dat slapen minstens zo belangrijk is als gezond eten. Slaap is niet alleen nodig om optimaal te kunnen functioneren maar te veel slaaptekort geeft ook meer kans op obesitas, ziekte van Alzheimer, depressiviteit, hart- en vaatziekten en concentratieproblemen. Zorg dus dat jij voldoende uurtjes slaapt! Doe daarom ca. 3 uur voor je gaat slapen je computer uit en leg je telefoon weg. Het blauwe licht van deze apparaten zorgt dat je minder makkelijk in de slaapmodus komt. Even tv kijken is dan een betere optie, maar nog beter is een avondwandeling (zeker met het mooie weer op komst), een boek lezen of even onder douche. Slaap lekker!

2. Alcohol

Laat je glas wijn of biertje door de week even staan. Je immuun cellen vinden alcohol niet fijn en je lichaam kan minder goed tegen verkeerde cellen vechten met alcohol in je systeem. Want hoe meer glazen alcohol, des te minder aandacht kan je lichaam stoppen in het bestrijden van ziekteverwekkers.

3. Voorkom snaaigedrag

Nu we de hele dag thuis zitten is het natuurlijk verleidelijk om de hele dag te snaaien. Maar gezonde voeding is juist nu extra belangrijk om je weerstand zo hoog mogelijk te houden! Zorg voor een vaste verdeling van je eet en drinkmomenten over de dag om snaaigedrag te voorkomen. En een hele makkelijk tip: drink voor je gaat eten eerst een groot glas water. Saai? Fleur je water op met citroen of vruchten voor een ander smaakje.

Prolon

Heb je nog extra hulp nodig om je snel lekker fit en vitaal te laten voelen? En wil je niet in de winkel in de verleiding komen om toch lekkere dingen te kopen? Dan hebben we een oplossing voor je. Bestel de Prolon Box met het 5 dagen vasten programma. 

Bestel hier de box of klik hier voor meer informatie.  

Tip: Wat is intermittent fasting en waarom is dit nuttig? In haar blog gaat onze diëtiste Marjolein hier dieper op in.