Wat betekenen de kleuren in het logo van Holland Health Clinic?

Wat betekenen de kleuren in het logo van Holland Health Clinic?

Het logo van Holland Health Clinic is gebaseerd op de 5 kleuren van de Olympische ringen. Net als Olympische topsporters willen wij ons lichaam en geest in topconditie houden om zo krachtig tachtig te worden. Wij baseren ons op de 5 fundamenten van gezondheid en brengen zo jouw gezondheid duidelijk, overzichtelijk en medisch onderbouwd in kaart. In de komende artikelen zullen we dieper ingaan op de verschillende kleuren uit ons logo. Maar nu eerst een algemene uitleg van alle kleuren. Benieuwd waar de kleuren voor staan en hoe we zo dieper ingaan op de specifieke fundamenten van jouw gezondheid? Lees dan zeker verder.

Motivation

De kleur geel staat voor ‘motivation’. Je intrinsieke motivatie bepaalt wat je wil veranderen. Inzicht bepaalt mede je motivatie. Wat motiveert je? Wat wil je veranderen? Heb je meer een fixed mindset of een growth mindset? Wat je denkt beïnvloedt namelijk de keuzes die je maakt. Benieuwd naar het verschil tussen jouw intrinsieke en extrensieke motivatie? En wil je graag tips hoe je gemotiveerd aan de slag kan met een gezonde leefstijl? Lees dan zeker ons nieuwste artikel; hier gaan we er dieper op in.

Mind

De kleur rood staat voor ‘mind’. Ons collectieve bewustzijn is gericht op de holistische kijk naar gezondheid en welzijn, zowel bij ziekte als in preventie. Het is belangrijk om een balans te vinden in ‘mind’ en ‘body’ omdat de emotionele en lichamelijke gezondheid essentieel zijn voor een gelukkig en gezond leven. Weinig stress, voldoende slaap en een gebalanceerde sociale (werk)setting, dat zijn belangrijke factoren voor een gezond brein. Immers, ‘Your mind is the key to your body’ en lichaam en geest zijn één geheel. Daarom kijken we dit fundament nauwkeurig hoe je brein functioneert en of je brein (en lichaam) voldoende rust krijgt.

Metabolics

De kleur groen staat voor ‘metabolics’. Voeding of vulling, wat eet jij eigenlijk? Bij het fundament metabolics wordt gekeken naar je voeding en ontlasting. Eet je wel of geen carbs, (dierlijke) proteïne of juist vegetarisch? Wat werkt voor jou. Alles wat we eten en drinken heeft effect op ons lichaam. Wil je afvallen? Dit is wat we o.a. kunnen meten ter onderzoek van dit fundament: vitamines, stoelgang, ijzer, zout, mineralen, suiker, water en vetten.

Motion

De kleur blauw staat voor ‘motion’. Wil je (intensief) gaan sporten of heb je een oude blessure? Voldoende beweging zonder blessures voorkomt heel veel ziektes. Een zittend beroep is eerder regel dan uitzondering. Motion brengt voor jou in kaart waarop en hoe je het beste kan trainen zodat je zo fit mogelijk blijft. Dit is wat we meten: fitheid, flexibiliteit, kracht, winst op activiteiten, sportief niveau, beweging per dag, winst in fitheid en balans.

Measurements

De kleur zwart staat voor ‘measurements’. Eén meting is geen meting. Doe daarom regelmatig een Health Check. Bij de Health Check kijken we naar je bloeddruk, pols en: buikomvang, doen we altijd een bloedonderzoek, een hartfilmpje (ECG) en meten we je organen en je vitamines. Zo hou je in de gaten hoe je lichaam werkt.

Wil jij je op een ideaal level van gezondheid bevinden waarbij de fysiologische parameters in balans zijn door een combinatie van regelmatige beweging, de juiste voeding en persoonlijk stress management. Holland Health Clinic helpt jou hier te komen én te blijven. Benieuwd? Maak hier een afspraak.