Waar staat de kleur geel voor in ons logo?

Waar staat de kleur geel voor in ons logo?

 

Het logo van Holland Health Clinic is gebaseerd op de 5 kleuren van de Olympische ringen. Net als Olympische topsporters willen wij ons lichaam en geest in topconditie houden om zo krachtig tachtig te worden. Wij baseren ons op de 5 fundamenten van gezondheid en brengen zo jouw gezondheid duidelijk, overzichtelijk en medisch onderbouwd in kaart. In de volgende artikelen zullen we dieper ingaan op de verschillende kleuren uit ons logo. We starten met de kleur geel die staat voor jouw Motivation. Benieuwd wat we hiermee bedoelen en hoe we dieper ingaan op dit specifieke fundament van jouw gezondheid? Lees dan zeker verder.

Betekenis

De kleur geel staat voor ‘motivation’. Je intrinsieke motivatie bepaalt wat je wil veranderen. Inzicht bepaalt mede je motivatie. Wat motiveert je? Wat wil je veranderen? Heb je meer een fixed mindset of een growth mindset? Wat je denkt beïnvloedt namelijk de keuzes die je maakt.

Intrinsieke en extrinsieke motivatie

Er is een belangrijk verschil tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie. Intrinsieke motivatie komt van binnenuit; dit houdt in dat je persoonlijk gemotiveerd bent, omdat je iets zelf heel erg leuk vindt of graat iets graag wil bereiken. De motivatie wordt gevormd door interesses, eigen behoeften en waarden. Hiertegenover staat de extrinsieke motivatie die ontstaat door een externe kracht. Je wordt dan gemotiveerd door de behoeften, waarden en wensen van een ander. Extrinsieke motivatie kan plaats vinden door beloning, bijvoorbeeld een salarisverhoging. Kort gezegd gaat het dus om een verschil tussen willen en moeten.

Nu je dit weet zal het waarschijnlijk geen verrassing zijn dat het beter is om intrinsiek gemotiveerd te zijn. Maar hoe pak je dit aan? Hoe kun je ervoor zorgen dat je leefstijlverandering vanuit je intrinsieke motivatie komt? Onderstaande tips zullen bijdragen aan het vergroten van jouw intrinsieke motivatie:

 

Tip 1: Stel persoonlijke doelen en weet waarom

Allereerst is het belangrijk om je persoonlijke doelen helder te hebben en ook vooral te weten waarom je die doelen hebt. Stel: je wilt gezonder gaan eten en meer sporten. Dan is dat natuurlijk een uitstekend doel, maar het is wel belangrijk als je voor jezelf weet waarom je dit eigenlijk wilt. Op het moment dat je duidelijk weet waarom je iets wilt en doet dan geeft dat je motivatie. Motivatie zorgt er op zijn beurt weer voor dat jij gemakkelijker je doelen kunt behalen.

 

Tip 2: Wees niet te streng voor jezelf

Als je ‘superhealthy’ wilt eten en meer wilt bewegen houdt dit natuurlijk niet in dat je nooit meer iets ongezonds mag eten. Sterker nog, juist wel! Het is belangrijk om niet te streng voor jezelf te zijn want dan is het moeilijker om die gezonde leefstijl vol te houden. Wij zijn fan van de 80-20 regel. Dit betekent dat je 80% van de tijd gezonde dingen eet en 20% van de tijd mag zondigen. Zo hanteer je een gezonde leefstijl met ruimte voor af en toe iets lekker zonder je hier schuldig over te voelen.  

 

 Tip 3: Samen een gezonde leefstijl

Het werkt goed en is fijn om met mensen in je omgeving te praten over jouw nieuwe, gezonde leefstijl. Daar komt bij dat als je er over praat, jouw gezonde leefstijl ook echt realiteit wordt. Mensen in je omgeving kunnen je zo steunen of nog beter: meedoen. Het is fijn als mensen in je omgeving ook een gezonde leefstijl hebben, omdat je zo elkaar motiveert.

 

Wil jij je ook bevinden op een ideaal level van gezondheid waarbij de fysiologische parameters in balans zijn door een combinatie van regelmatige beweging, de juiste voeding en persoonlijke stress management. Holland Health Clinic wil jou graag helpen om op dit ideale level te komen én te blijven. Boek nu jouw gratis intakegesprek met een van onze artsen.