Waarom krijgen we als we ouder worden een slappere, drogere en grauwere huid, met meer rimpels en plooien? Waarom gaat ons gezicht steeds meer hangen? Het zijn veelgestelde vragen en helaas houd je veroudering niet tegen. Moet je dan gedag zeggen tegen je mooie huidje en kaaklijn? Gelukkig niet! Er is tegenwoordig een breed scala aan behandelingen beschikbaar om verouderingsverschijnselen te verminderen, zoals fillerbehandelingen. Er zijn veel verschillende soorten fillers. De laatste jaren hoor je ook veel over Profhilo®. Wat is nu het verschil tussen een ‘gewone’ Restylane® filler (op basis van hyaluronzuur) en Profhilo®? Waarin resulteren deze behandelingen precies? Hoe werkt het en waarom is het zo populair? Je leest het hier.


Huidveroudering
Bij huidveroudering spelen verschillende processen een rol, dit gebeurt er in je huid:|

  • De huidlaag wordt dunner, waardoor je huid kwetsbaarder wordt voor invloeden van buitenaf.
  • De aanmaak van collageen en elastine neemt vanaf eind twintig ieder jaar met een tot anderhalf procent af. Elastine is een eiwit dat voorkomt in je bindweefsel. Het zorgt er onder andere voor dat het weefsel in je huid terug kan veren naar haar oorspronkelijke vorm nadat het is uitgerekt. Collageen staat garant voor stevigheid en kracht. Collageen en elastine zijn van nature aanwezig in ons lichaam. De afname van collageen en elastine zorgt er dus voor dat je huid steeds een beetje minder stevig en elastisch wordt.
  • Het aandeel hyaluronzuur neemt af, dit is een stof die in ons lichaam voorkomt. De grootste kracht van hyaluronzuur is dat het bindt met grote hoeveelheden vocht, waardoor het zorgt voor hydratatie en volume.
  • Zodra je als vrouw in de overgang komt, neemt onder invloed van hormoonveranderingen de talgproductie af. De huid wordt hierdoor droger en gevoeliger.
  • Je verliest botweefsel, waardoor bijvoorbeeld je jukbeenderen afvlakken en je kaak kleiner wordt. Je gezichtsstructuur neemt dus geleidelijk af.
  • Het onderste vetlaagje van je huid wordt minder en verzakt. Je spiervolume neemt daarbij ook langzaam af.

 

Profhilo®
Profhilo® is een puur en volledig afbreekbaar hyaluronzuur dat geïnjecteerd wordt in de huid van de onderste helft van het gezicht of de hals. Het wordt aangebracht op meerdere punten, waar het zich vervolgens over de huid verdeelt. Het hydrateert de huid en stimuleert daarnaast de opbouw van collageen en elastine, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Daarnaast krijgt de huid een prachtige glow. Bij AAYA noemen we Profhilo® de ideale dagcrème voor onder je huid. Profhilo® is de enige injectable behandeling die deze eigenschappen heeft, daarom won het in 2016 de Aesthetic Awards. Er zijn geen chemische toevoegingen en het verandert de vorm van het gezicht niet. Het is niet bedoeld om meer volume te geven. Het beste resultaat wordt behaald na 2 tot 3 behandelingen met een interval van 4 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden, is het aan te raden om eenmaal in de 6 maanden een herhaling van de behandeling te ondergaan. Vanaf 30 jaar is het aan te raden een Profhilo® behandeling te doen.

‘’Profhilo is de juiste keuze voor mijn huid, omdat ik niets wil veranderen aan mijn gezichtsvorm, maar wel graag een frissere huid wil en huidveroudering tegen wil gaan.’’


Hyaluronzuurfillers
|Fillers worden gebruikt om gericht verlies van volume in het gezicht te compenseren door middel van injecties. Zo kunnen we met Restylane® vermoeide wallen laten verdwijnen, de kaaklijn verstrakken, lippen voorzichtig iets volume geven en de bekende Zoom-hangwangen verminderen. Fillers kunnen ook worden gebruikt als skinbooster om rimpels te verzachten, zoals lijnen in de bovenlip, de mondhoeken of de neus-lippen plooi. Er zijn verschillende fillers op de markt, maar bij AAYA maken we gebruik van afbreekbare Restylane® hyaluronzuurfillers. Deze blijven tussen de 6 en 18 maanden in de huid aanwezig en zijn zeer veilig omdat ze afbreekbaar zijn.

Bij fillers met hyaluronzuur wordt gecrosslinked hyaluronzuur gebruikt. De moleculen van dit hyaluronzuur zijn vaak groter dan die in ons lichaam en deze moleculen worden aan elkaar verbonden door een toegevoegd natuurlijk eiwit. Hierdoor wordt het afbraakproces van het hyaluronzuur sterk vertraagd. Uiteindelijk bepaalt de grootte van de moleculen en de mate van crosslinking hoe dik de filler is en hoelang deze blijft zitten. De belangrijkste eigenschap van dit hyaluronzuur is het aantrekken van vocht, waarmee ook plaatselijk volume gecreëerd kan worden.

‘‘Hyaluronzuurfillers zijn de juiste keuze voor mijn huid, omdat ik me stoor aan de rimpels in mijn gezicht en het volumeverlies van mijn gezicht waardoor ik er vermoeid uit zie.’’


Andere aanpak, zelfde missie
Of we nu een behandeling uitvoeren met Profhilo® of een Restylane® hyaluronzuurfiller, de missie en visie zijn hetzelfde. Bij AAYA staat persoonlijke aandacht namelijk centraal. We begeleiden cliënten op een betrokken wijze, waarbij er met name wordt gekeken hoe we de schoonheid kunnen behouden en laten zien. Bij AAYA ben je Amazing As You Are. We behandelen onze cliënten op de AAYA-manier. Dat betekent dat we bewust niet met zones behandelen en geen liquid facelifts uitvoeren. We willen ervoor zorgen dat je elegant ouder wordt en met trots in de spiegel kijkt. Daarom richt AAYA zich op het behouden van een natuurlijke uitstraling en het ontwikkelen van empathie voor jezelf. Met behulp van kleine cosmetische behandelingen zoals Profhilo® en Restylane® hyaluronzuurfillers, helpen we mensen om hun verouderingsproces te vertragen zonder het karakter van hun gezicht te verliezen.

Overweeg je een cosmetisch geneeskundige behandeling? Bij AAYA staan we voor je klaar en helpen we jou graag persoonlijk op weg. Benieuwd geworden? Boek dan nu jouw afspraak. Dat kan online of telefonisch (020- 210 1230).