Open huis

De week van de overgang

Open huis: 19 april 2023

Ervaar je klachten die mogelijk bij de Overgang horen? Wil jij meer weten over de Overgang? Hoe maak je van de Overgang de mooiste fase van je leven?

In de Week van de Overgang, op woensdag 19 april tussen 11.00 en 14.00 uur, organiseert AAYA Health & Cosmetic Clinic voor jou een informatieve en gezellige inloopdag in haar Amsterdamse kliniek waarbij de Overgang centraal staat.

 

 

Onze gynaecoloog, leefstijlarts en overgangsconsulent vertellen die dag je graag meer over deze levensfase; wat gebeurt er in je lijf en je hoofd? Welke klachten kan je ervaren? Hoe zit het nou met hormoontherapie? En wat zijn de mogelijkheden om klachten te verlichten en hoe pas je je levensstijl aan op deze periode. Kortom: hoe maak je van de Overgang de mooiste fase van je leven.

Ook is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen aan onze professionals. Gynaecoloog Marèse Bulstra en Overgangsconsulente Marjolein Samplonius delen hun kennis en gaan graag met je in gesprek.

Wat betekent de Overgang voor jou? 

De overgang is de natuurlijke fase in het leven van vrouwen, gemiddeld tussen het 45e en 60e levensjaar en duurt zo’n 4-10 jaar. De laatste menstruatie wordt de menopauze genoemd. Deze menopauze is gemiddeld rond je 51ste. Bij 80% van de vrouwen gaat de (peri)menopauze gepaard met klachten. Dit kan leiden tot zowel lichamelijke als geestelijke klachten, werkgerelateerde problemen en relatieproblemen. Deze klachten worden nog te vaak niet herkend en onvoldoende erkend! Terwijl er toch zoveel mogelijk is tegenwoordig om klachten te verlichten! Wist je dat in Nederland ca. 5% van de vrouwen een behandeling heeft, tegenover ca 15-30% in de landen om ons heen? Tijd voor verandering! Maak van de Overgang de mooiste fase van je leven.

Bij AAYA Health & Cosmetic Clinic krijg je meer inzicht in de invloed van de overgang op jouw klachten. Onze overgangsconsulenten, gynaecoloog en leefstijlartsen bieden jou een persoonlijk (medisch) advies.

Programma

Er zijn op woensdag 19 april 3 rondes met:

1) een presentatie van ca 30 minuten over de Overgang van gynaecoloog, leefstijlarts en overgangsconsult en aansluitend

2) de mogelijkheid tot vragen stellen aan onze professionals.

Schrijf je snel in voor één van de rondes. Vol is vol!

Starttijden

  • 11.00 –  12.00 uur
  • 12.00 – 13.00 uur
  • 13.00 – 14.00 uur

Je bent van harte welkom bij AAYA Health & Cosmetic Clinic!

 

Locatie

Minervalaan 29, 1077 NL, Amsterdam (betaald parkeren in de omgeving)

T 020 210 1230 

Aanmelden

Mail je naam en telefoonnummer naar Sophie en zij maakt je aanmelding in orde sophie@aaya.nl

 

Tot 19 april!

 

Inzicht in jouw gezondheid

With docters dedicated to your long term health