Op een mooie manier ouder worden gaat niet alleen over het in de plooi houden van je gezicht. Het gaat over het in goede conditie houden van het hele lichaam. Maar hoe zorg je ervoor dat de gevolgen van het ouder worden vertragen? Een manier is om je te laten begeleiden door medische experts. Bij Holland Health Clinic zijn ze gespecialiseerd in het kaart brengen van je gezondheid en het geven van waardevolle adviezen op dit gebied. Ik ging er langs voor een health check. Lees snel verder voor mijn ervaring!

METEN IS WETEN

Ik ben gek op het bijhouden van cijfertjes en grafieken. Ook als het om mijn gezondheid gaat. Dus toen Holland Health Clinic mij uitnodigde voor het doen van een algehele health check, hoefde ik niet lang na te denken. Ik bezoek natuurlijk wel vaker artsen voor het nodige preventieve (en anti-aging) onderzoek, maar de ervaring leert dat elke praktijk zijn eigen aanpak en stokpaardjes heeft.

DE BENADERING VAN HOLLAND HEALTH CLINIC

Holland Health Clinic maakt gebruik van 5 pijlers om de gezondheid te bepalen. Deze zijn:

  • motivatie
  • beweging
  • voeding
  • psyche
  • metingen

Leuk om verder te noemen is dat je bij HHC niet door zo maar 1 arts wordt geholpen. Nee, bij deze Amsterdamse club staat een heel team aan artsen tot je beschikking, met elk een deskundigheid op een bepaald gebied.

GREEN ZONE

Alle aspecten die ik hierboven noemde worden in kaart gebracht, zodat er een duidelijk totaal beeld ontstaat van algehele gezondheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Green Zone maatstaf. Dit is het ideale gezondheidsniveau waarbij de lichamelijke parameters in balans zijn. Als je op alle testen goed scoort, zit in de Green Zone. En heb je de grootste kans om op een gezonde manier 85 jaar te worden. “Krachtig tachtig”, noemen ze dat bij HHC. Hoe bereik je dit volgens hen? Door een juiste combinatie van regelmatige beweging, de juiste voeding en persoonlijk stress management. Een zogenaamde holistische aanpak dus.

MIJN CONSULT

Maar liefst 1,5 uur werd er voor me uitgetrokken in het statige pand in Amsterdam-Zuid. De intake werd gedaan door dr. Stèfanie IJzer. Zo werden er o.a. vragenlijsten over mijn lifestyle doorgenomen, maar moest ik ook aan de slag. Denk aan behendigheidsoefeningen en ook mijn lenigheid werd uitgebreid getest. Verder werd mijn bloeddruk gemeten en nam dr. IJzer bloed af. Even diep ademhalen, want ik ben niet zo’n held als ze in me prikken…. Het bloed werd hierna aan een laboratorium gestuurd voor onderzoek.

NA HET CONSULT

Bij het afscheid kreeg ik een mooi zwart bandje om mijn arm bevestigd. Een Fit Bit, die ik gedurende 1 week moest dragen en daarna per post weer kon terugsturen. Met deze tracker kunnen de artsen nl. nog nauwkeuriger bepalen hoe het met de gezondheid gesteld is. Dit bandje houdt keurig bij hoeveel je beweegt op een dag en hoe je slaappatroon eruit ziet.

DE UITSLAG

Het duurt ongeveer 2 weken voordat de uitslag van alles bekend is. Deze wordt je persoonlijk toelicht door middel van een video belverbinding, gevolgd door het ontvangen een uitgebreid rapport. Geinig verpakt als een cadeautje. Mooie metafoor, want een goede gezondheid is natuurlijk een groot cadeau!

VERBETERPUNTEN

Je begrijpt vast dat ik na al deze metingen en keuringen, razend benieuwd was naar mijn eigen uitslag. Gelukkig scoor ik aardig goed “Green Zone-technisch”. Toch is er nog een aantal verbeterpunten. Iets met glaasjes alcohol en zo. I know…. maar het is ook zo lastig om hier in Frankrijk die heerlijke roséetjes en andere drankjes af te slaan. Gelukkig geven ze bij HHC ook praktische tips. Door meer water te drinken, drink je automatisch minder alcohol. Ik zal ook gewoon weer wat vaker mijn non-alcoholische cocktail maken. Beloofd!

Verder mag ik best wat flexibeler worden in mijn onderrug en bovenbenen. Het doen van extra strekoefeningen kan daarbij helpen. Gaan we ook mee aan de slag, want ik wil natuurlijk wel gewoon mijn veters kunnen blijven strikken als ik straks Forever 79 ben ;-).

GEEN GARANTIE

Hoe goed testuitslagen ook mogen zijn, helaas heeft natuurlijk niemand de garantie écht 85 jaar te worden. Maar het is natuurlijk wel een leuke manier om inzichtelijk te krijgen hoe het met je gezondheid staat. Wat doe je goed en wat kan beter? Met die wetenschap kan je absoluut je voordeel doen. En wordt de kans om op een gezonde manier een respectabele leeftijd te bereiken een stuk groter.

MIJN ERVARING MET HOLLAND HEALTH CLINIC

Leuk, om op een presenteerblaadje de status van je gezondheid te krijgen aangereikt. En dan ook nog eens op een losse, maar zeer professionele manier. Duidelijk en overzichtelijk vond ik ook het rapport met de uitslagen. De aanpak is holistisch en deze manier heb ik nog niet eerder gezien. Maar daar blijft het niet bij. Er worden persoonlijke, praktische handvatten aangereikt om zwakkere punten van je gezondheid te verbeteren. Daar kan je echt iets mee. Kortom, ik kan je van harte aanbevelen om een health check te doen bij Holland Health Clinic!

KOSTEN

Ben je na mijn verhaal enthousiast geworden en wil je zelf ook eens in kaart hebben gebracht hoe gezond je eigenlijk bent? Een health check zoals ik die heb gedaan, kost 350,00 euro. Dit is inclusief de eerste intake, het bloedonderzoek, de bespreking van de resultaten. En na 6 maanden krijg je voor dit bedrag een follow up, om te zien of er resultaat is geboekt.