Marèse Bulstra

the art of keeping your beauty classic

Drs Marèse Bulstra-Ramakers (1956) is opgeleid tot arts aan de universiteit van Groningen. Na haar studie Geneeskunde volgde ze de vervolgopleiding tot gynaecoloog in het Academisch Ziekenhuis Goningen en Diakonessenhuis te Utrecht. Van 1989 tot 1998 was zij werkzaam als gynaecoloog in het Bleuland Ziekenhuis (nu Groene Hart Ziekenhuis) in Gouda en van 1998 tot april 2022 in het Diakonessenhuis in Utrecht. Haar aandachtsgebied is de benigne gynaecologie. Goedaardige gynaecologische aandoeningen, zoals menstruatie en bekkenbodem klachten en overgangsproblematiek. De laatste jaren heeft zij zich vooral intensief beziggehouden met overgangsklachten.
Zij richtte 10 jaar geleden een Overgangspoli op in het Diakonessenhuis in Utrecht. Tijdens de Corona periode deed zij ervaring op met onlinebehandeling van overgangsklachten en dat werd een groot succes.

Dutch Menopause Society en VIDO.

Marese maakt deel uit van de redactie van de site Vrouwen in de Overgang (VIDO/ www.vido.nl). De website is een onafhankelijk platform dat juiste en wetenschappelijk onderbouwde informatie geeft over de overgang. De redactie van Vrouwen in de Overgang bestaat uit gynaecologen, verpleegkundig overgangsconsulenten van de VVOC en een seksuoloog, die allen actief lid zijn van de Dutch Menopause Society (DMS), de werkgroep van de NVOG (Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie) die zich specifiek met de overgang bezighoudt.

Persoonlijk

Sinds april 2022 is Marese met pensioen gegaan bij het Diakonessenhuis. Er was een ding waar zij echt nog mee aan de slag wilde: de overgangsproblematiek. Marese is getrouwd met Erik-Jan en samen hebben ze 3 kinderen.