Leef als een atleet, start met een Check

Leef als een atleet, start met een check

De Nederlandse Olympische sporters in Beijing hebben een heel team om zich heen die hen helpen te herstellen en presteren. In topsport kan het gaan om seconden. De kleinste details kunnen dan het verschil maken. Met goede begeleiding kom je veel verder. Zo weet Max verstappen continue hoe het ervoor staat met zijn raceauto en zijn prestaties, omdat hij door een volledig team wordt gemonitord. Maar weet jij hoe het ervoor staat met jouw lichaam als je op een vrije dag op de Kalverstraat aan het winkelen bent? Niet alleen Olympische sporters moeten deze gezondheidsinzichten verkrijgen, maar ook JIJ en IK! Benieuw? Lees zeker verder….

De juiste voeding

Als de Olympische sporters deze weken s ’ochtends opstaan weten ze als geen ander hoe ze moeten eten. De kans is groot dat ze ontbijten met havermout, een flinke scheut melk en een schepje eiwitpoeder. Er wordt geen alcohol gedronken, niet vet gegeten en de hele dag werken ze toe naar hun essentiële maaltijd; de maaltijd voor het slapengaan. Je eetgewoontes bepalen namelijk je energieniveau en je energieniveau bepaalt weer je prestaties. Wat de Olympische sporters eten hangt ervan af wat zij die dag moeten doen. Is het een rustdag, wedstrijddag of een intensieve trainingsdag? Dat heeft namelijk invloed op het menu dat voor hen samen wordt gesteld. Er liggen geen verleidingen op de loer en ze worden goed begeleid.

Dit werkt in ons dagelijks leven wel anders. De supermarkt bijvoorbeeld is bij uitstek de omgeving waar de verleidingen ons om de oren vliegen. Veel ongezonde producten zijn breed uitgestald, terwijl gezonde producten veel minder aanwezig zijn. Daarnaast liggen ongezonde producten vaak op ooghoogte. En als je denkt dat je je van alle lekkernijen hebt weerhouden en je je zelfcontrole hebt behouden, dan word je tijdens het wachten bij de kassa nog even extra verleid met lekkernijen. Er zijn structurele veranderingen nodig zodat onze omgeving uitnodigt tot gezond gedrag.

De juiste beweging  

We weten natuurlijk dat 10.000 stappen per dag zetten goed voor ons is, maar doe dat maar eens structureel. Het is moeilijker dan je denkt. Maar hoe vaak moet je nu eigenlijk sporten om jouw resultaat te bereiken? En welke vormen van beweging zijn goed voor je? Dat is per persoon verschillend en hangt af van je doel, maar ook zeker van je (gezins-)situatie en werk. Olympische sporters weten precies hoeveel ze moeten bewegen, hoe ze hun grenzen kunnen opzoeken en wanneer ze rust moeten houden. Zij worden door een volledig team begeleid om zo hun Olympische prestatie te kunnen bereiken

Op naar jouw Olympische prestatie

Olympische sporters weten precies wat goed is voor hun lichaam. Weet jij ook wat je moet doen om goed voor je lichaam te zorgen? Heb jij jouw jaarlijkse Olympische check eigenlijk al ingepland? 1 keer per jaar een Health Check doen is geen luxe, maar is noodzakelijk ter onderhoud van jouw lichaam. Wij geloven dan ook meer in een ontwikkeling van een persoonlijk afgestemd voedings- en leefstijlprogramma. Met onze Health Check kunnen we inzicht geven in jouw gezondheid en levensstijl. Samen gaan we op weg naar jouw persoonlijke Olympische prestatie!