Collageen Boosters

TO HELP YOU KEEP YOUR BEAUTY CLASSIC

Wat zijn Collageen Boosters?

Na je 25e levensjaar vermindert de aanmaak van collageen en elastine in de huid waarop de huidveroudering begint en fijne lijntjes, rimpels en verslapte contouren langzaam zichtbaar worden. Om de natuurlijke aanmaak van collageen een boost te geven zijn verschillende behandelingen mogelijk. Lees hieronder meer over de verschillende collageen boosters Profhilo, Tixel, Radiesse en PhilArt. En natuurlijk kan je zelf ook altijd thuis aan de slag met effectieve skin care!

Wat doen de verschillende Collageen Boosters?

Radiesse
Radiesse® is een veelzijdige filler, werkt effectief voor het verminderen van diepe rimpels, contourcorrectie, en heeft een liftend effect. Radiesse versterkt als geen ander de natuurlijke aanmaak van collageen. Het herstelt volumeverlies, lift gezichtscontouren en verstevigt de huid van binnenuit.

Radiesse® bestaat uit een gel met calcium microsferen. Het kwalitatief hoogstaande product zorgt voor een direct opvullend effect en de stimulans van de natuurlijke collageenaanmaak in de huid. Zowel de gel als de microsferen worden in de loop van de tijd geleidelijk, maar volledig afgebroken door je lichaam. 

Profhilo
Profhilo is gemaakt van puur hyaluronzuur en is geen filler. Het stimuleert de huid eigen aanmaak van collageen en elastine wat ervoor zorgt dat de huid verbeterd maar het uiterlijk niet veranderd.

Profhilo voegt geen volume toe aan het gezicht, maar zorgt voor hydratie, versteviging en een mooie glow! Het is uitermate geschikt voor het verstrakken van de huid op een natuurlijke manier.

Profhilo kan op verschillende lichaamsdelen worden gebruikt zoals gezicht, hals, decolleté, armen, benen, en buik. 

Een Profhilo behandeling wordt de eerste keer meestal in een kuur van 2 behandelingen gegeven.

Tixel
Met een Tixel kunnen we de huid verstrakken in het gezicht en hals en in het bijzonder de huid rondom en op de ogen. De Tixel verhit de huid enkele seconden waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt. Met een Tixel behandeling verbeter je een doffe huid, pigment, zonbeschadiging, diepere lijnen, littekens en rimpels.

Het speciale aan de Tixel is dat je ook op de oogleden en de huid rondom de ogen goed kunt behandelen, voor de behandeling van diepe kraaienpootjes en hangende boven- of onder oogleden. Als het hele gezicht wordt behandeld, zal je merken dat de huid strakker en egaler wordt.

PhilArt
PhilArt is een skinbooster op basis van polynucleotiden, oorspronkelijk afkomstig van zoetwatervissen. Polynucleotiden hebben weefsel herstellende en ontstekingsremmende eigenschappen (biostimulator).

PhilArt maakt jouw huid elastischer en steviger doordat het op een natuurlijke wijze de aanmaak van collageen, elastine, fibroblasten en antioxidanten stimuleren in de huid. Het geeft een verbetering van de huidkwaliteit van binnenuit en is zeer effectief tegen diverse tekenen van huidveroudering!

Een PhilArt behandeling wordt de eerste keer meestal in een kuur van 3 behandelingen gegeven.

 

Wat te doen?
Naarmate wij ouder worden ontstaan er steeds meer rimpels. Dit heeft met het natuurlijke verouderingsproces te maken en met invloeden van buitenaf zoals Uv-stralingen. Vanaf het 25e levensjaar neemt collageen af in de huid waarop fijne lijntjes en rimpels zichtbaar worden.

We luisteren naar jouw wensen en kijken naar wat de beste behandeling is voor jouw huid. Alles kan in kleine stapjes. Gelaagd behandelen in de tijd geeft naar ons idee een veel natuurlijker resultaat. Alles gaat om balans. Ook thuis kan je veel doen om de collageen aanmaak te stimuleren. Alles draait om de juiste ingrediënten. In ons Skin Care consult kunnen onze artsen je adviseren wat de beste aanpak is voor jouw huid.

Radiesse, de ultieme collageen booster

Radiesse®, de natuurlijke filler voor huidverjonging, is de perfecte oplossing voor het verstevigen van een slappe huid. Het werkt effectief voor het verminderen van diepe rimpels, contourcorrectie en heeft een liftend effect. De filler bevat hoogwaardige ingrediënten, zoals lichaamseigen CaHa-deeltjes, die een verjongend effect geven en tegelijkertijd de aanmaak van collageen stimuleren. Na ongeveer twee jaar wordt de filler op een natuurlijke manier afgebroken door het lichaam, waardoor de huid haar strakheid en elasticiteit terugkrijgt.

Bij AAYA hebben we 3 verschillende Radiesse behandelingen: 

1) Radiesse Puur – De behandeling voor de meer verslapt huid van met name de kaaklijn. Je zou het een niet-chirurgische facelift mee kunnen noemen.

2) Radiesse Hybride – De combinatie van Radiesse met hyaluronzuur. Op deze manier krijg je best of both worlds: én extra collageen aanmaak van Radiesse en extra hydratatie van hyaluronzuur. Dit passen we vooral toe bij de verslapte huid van jukbeen/wangen/kaaklijn/kin.

3) Radiesse Hyperdiluted – De nieuwste trend: door Radiesse te verdunnen met NaCl (zout water) krijgen we een ultra subtiele verstrakking van de huid zonder dat er volume wordt aangebracht. Met recht een optimale skinbooster! Geschikt voor gezicht, hals, armen, buik en benen!

Profhilo geeft je huid een unieke glow

Profhilo® is gemaakt van puur hyaluronzuur en is geen filler. Het stimuleert de huid eigen aanmaak van collageen en elastine wat ervoor zorgt dat de huid verbeterd maar het uiterlijk niet veranderd. Profhilo voegt geen volume toe aan het gezicht, maar zorgt voor hydratie, versteviging en een mooie glow! Het is uitermate geschikt voor het verstrakken van de huid op een natuurlijke manier. Profhilo kan op verschillende lichaamsdelen worden gebruikt zoals gezicht, hals, decolleté, armen, benen, en buik.

Profhilo heeft een protocol. De eerste keer heb je 2 behandelingen nodig met 1 maand er tussen. Vervolgens dient de behandeling elk half jaar herhaalt te worden. Bij AAYA volgen we niet altijd het Profhilo protocol en doen we alleen wat echt nodig is. Jouw arts beoordeelt jouw huid en adviseert je het aantal Profhilo behandelingen. Zie hieronder wat we meestal doen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je huid en niet je leeftijd. Dit zijn gemiddelden: 

1) Jongere huid – Leeftijd 25-35 jaar. Huid is elastisch, lichte tekenen van droogte en slapheid. Advies: 1 Profhilo behandeling, herhalen na 6 maanden. 

2) Medium huid – Leeftijd 35-45 jaar. Lichte afname van elasticiteit, tekenen van droogte en slapheid zoals fijne lijntjes. Advies: 1 Profhilo behandeling, beoordelen effect na 1 maand. Eventueel dan 2e Profhilo behandeling. Of 2e Profhilo behandeling herhalen na 3 maanden. 

3) Rijpere huid – Leeftijd > 45 jaar. Afname van elasticiteit, tekenen van droogte en slapheid zoals fijne lijntjes. Afname volume. Advies: 2 Profhilo behandelingen, beoordelen effect na 1 maand. Eventueel combineren met Tixel kuur. Herhalen met 1 Profhilo behandeling elke 6-9 maanden. 

PhilArt: een skinbooster voor een stralende huid!

PhilArt® is een skinbooster op basis van polynucleotiden. Polynucleotiden hebben weefsel herstellende en ontstekingsremmende eigenschappen (biostimulator). PhilArt maakt jouw huid elastischer en steviger doordat het op een natuurlijke wijze de aanmaak van collageen, elastine, hyaluronzuur en antioxidanten stimuleren in de huid. Het geeft een verbetering van de huidkwaliteit van binnenuit en is zeer effectief tegen diverse tekenen van huidveroudering!

PhilArt is effectief tegen: 
– Rimpels
– Grove poriën
– Slappe huid
– Uitdroging / dehydratie 
– Pigmentatie
– Doffe huidteint 
– Acne / littekens 

PhilArt® is een uiterst veilige behandeling met een zeer natuurlijk resultaat. Het is breed toepasbaar, en kan in het gezicht, op het voorhoofd, hals, decolleté, maar ook bij littekens, striae en rondom de ogen (PhilArt Eye®) worden gebruikt. PhilArt Eye zorgt voor huidverbetering rondom de ogen: vermindering van fijne lijntjes en huidverslapping, wallen en donkere kringen. Een mooie behandeling voor een frissere en minder vermoeide uitstraling! 

PhilArt® is voor iedereen een aanrader! Voor vrouwen én mannen, voor de jonge (preventief) én rijpere huid, voor de gezonde huid en bij huidziekten of een onrustige huid. Het is een behandeling die een natuurlijke huidverbetering en verjonging geeft en goed gecombineerd kan worden met onze andere behandelingen!

 

Tixel, huidverstrakking met warmte

Met een Tixel® kunnen we de huid verstrakken in het gezicht en hals en in het bijzonder de huid rondom en op de ogen. De Tixel verhit de huid enkele seconden waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt. Met een Tixel behandeling kunnen we zowel oppervlakkig de huid verbeteren (niet-ablatief) -een doffe huid verminderen, pigmentvlekken verminderen, zonbeschadiging verminderen- als wat dieper in de huid behandelen  (ablatief) – huid verstrakken, diepere lijnen, littekens en rimpels verminderen.

Als het hele gezicht wordt behandeld, zal je merken dat de huid strakker en egaler wordt. Een niet-chirurgische facelift zou je het kunnen noemen. Tijdens een Tixel behandeling wordt ca. 25% van het huid oppervlak behandeld. Het voordeel hiervan is dat er minder ‘downtime’ is. Het nadeel is dat je ca. 4 behandelingen nodig hebt voor het definitieve resultaat. Tussen elke behandeling zit 4 weken, omdat de huid een orgaan is, dat elke 4 weken opbouwt. Een Tixel behandeling kan gevoelig zijn. We adviseren daarom 2 uur voor de behandeling 2 paracetemol 500mg en 1 ibuprofen 400mg in te nemen. Dan is de behandeling prima te doen.

Niet-chirurgische ooglidcorrectie met Tixel

Het speciale aan de Tixel is dat je ook de hangende oogleden en de huid rondom de ogen goed kunt behandelen. Een heel goed alternatief voor een ooglidcorrectie. Wil je liever niet snijden en heb je last van hangende oogleden? Vraag dan naar de mogelijkheden met de Tixel.

Let na een Tixel behandeling op met zonlicht! Daarom plannen we deze behandeling het liefst als de ‘R’ in de maand is.