​​​​​​Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Warme Bloemkoolsalade met bonendip en tahini-citroendressing

​Warme Bloemkoolsalade met bonendip en tahini-citroendressing

Voor 2 personen

​Je huid zal je dankbaar zijn voor deze warme salade boordevol gezonde vetten, noten, tahini, avocado en extra vierge olijfolie. Het is zo makkelijk te maken dat je misschien ook je vrienden wilt verrassen met dit gerecht.

Door geroosterde bloemkool, tahini, geroosterde amandelen en troostrijke masala-kruiden te combineren, krijg je veel verzadiging en smaak. Onderaan de kom zorgt een stevige, eiwitrijke bonendip ervoor dat je langer vol blijft. Een frisse citroensmaak in de dressing voegt een koel en speels contrast toe, waardoor deze salade extra lekker wordt.

Voeg een lekkere bonendip toe aan de bodem van de kom. Kant-en-klare hummus is prima, maar je eigen verse bonendip maken is super eenvoudig.

Salade:

  • 500 g bloemkoolroosjes
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl kurkuma
  • Olijfoliespray
  • Zout, zwarte peper
  • 200 g hummus of 200 g gekookte kikkererwten, gemengd met 1 teentje knoflook en zout
  • 1 kleine avocado, in plakjes
  • 1 el ingelegde rode ui
  • 2–3 el amandelschaafsel, geroosterd
  • 2 el verse munt, gescheurd
  • 1 kleine rode chilipeper, gehakt, zonder zaadjes

Dressing:

  • 2 el tahini
  • 1½ el citroensap
  • 1 tl honing
  • Snufje zout
  • 1½–2 el water, om te verdunnen
  • 2 tl extra vierge olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de bloemkool met garam masala, kurkuma, zout en peper. Spray met olijfolie. Rooster 18–22 minuten tot de randen goudbruin zijn, tussendoor één keer controleren op gaarheid en kleur.
  2. Klop tahini, citroensap, honing en zout. Voeg water toe tot de dressing romig en gietbaar is. Proef en pas eventueel aan met extra citroen of zout.
  3. Spreid de hummus of kikkererwtenpuree op de bodem van de serveerkom of kommen. Voeg de warme bloemkool, avocado, ingelegde ui, munt, chili en geroosterde amandelen toe.
  4. Lepel de tahini-dressing erover en drizzle de extra vierge olijfolie bovenop. Serveer warm.

​​​​Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken. Eenvoudig, voedzaam en vol smaak.