Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Winterse Venkel-Citrussalade met Geitenkaas
Winterse Venkel-Citrussalade met Geitenkaas
Winterse salades worden vaak gemaakt met stevige en soms licht bittere bladgroenten, zoals radicchio, rijk aan vezels en boordevol smaak. In deze salade wordt radicchio gecombineerd met kleurrijke citrus: een frisse, voedzame mix met belangrijke vitamines (waaronder vitamine D) die je in de donkere maanden extra goed kunt gebruiken.
De romige geitenkaas of ricotta brengt het bittere en zoete mooi samen, terwijl venkel zorgt voor een verfijnde anijssmaak. Afmaken met pistachenoten voor crunch – onweerstaanbaar!
Deze salade staat prachtig op een winterse feesttafel, maar is ook perfect als bijgerecht doordeweeks.
Ingrediënten
- 1 kleine venkelknol, zeer dun gesneden
- 1 kleine krop radicchio, bladeren losgescheurd
- 2 bloedsinaasappels of 1 grote grapefruit, geschild en in partjes
- 60 g geitenkaas of feta, verkruimeld
- 2 eetlepels pistachenoten, grof gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- 1 kleine teen knoflook, zeer fijn geraspt
- Zout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Klop de olijfolie, balsamico, honing, knoflook, zout en peper in een klein kommetje.
- Meng in een grote kom de venkel, radicchio en citruspartjes.
- Voeg het grootste deel van de dressing toe en hussel kort zodat alles licht bedekt is.
- Schep de salade op een schaal en verdeel de geitenkaas en pistachenoten erover.
- Druppel de resterende dressing erover en serveer direct.
Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken. Eenvoudig, voedzaam en vol smaak.