Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Green Goddess Bowl
Green Goddess Bowl
Voor 2 personen
Deze bowl is fris, voedzaam en geeft je langdurige energie zonder zwaar te vallen.
Vol eiwitten, gezonde vetten en complexe koolhydraten — precies wat je lichaam nodig heeft om zich energiek en in balans te voelen.
Voel je vrij om te spelen met de kruiden in de dressing. De sleutel tot een heerlijke green goddess-saus is gul zijn met verse kruiden!
Green Goddess-dressing
- 200 g Griekse yoghurt
- 15 g tahin
- 15–20 g citroensap
- 1 kleine teen knoflook, fijngehakt
- 15 g peterselie, grof gehakt
- 10 g koriander, grof gehakt
- 20–40 g koud water (om te verdunnen)
- Fijn zout en zwarte peper
Voor de bowl
- 300 g vastkokende aardappelen, gekookt en in stukken
- 250 g broccoli of broccolini, in hapklare stukjes
- 200 g rode paprika, in blokjes
- 200 g cantharellen of gemengde paddenstoelen
- 200 g boerenkool of spinazie, grof gehakt
- 200 g hüttenkäse (cottage cheese
- 200 g tempeh of gekookte kip, in plakken
- 15 g extra vierge olijfolie
- 20 g gemengde zaden
- Fijn zout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Dressing: Blend alle ingrediënten tot een gladde, gietbare saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Oven: Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng broccoli, paprika en paddenstoelen met olijfolie, zout en peper. Rooster 12–15 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Groenten: Verhit een pan op middelhoog vuur en laat de boerenkool of spinazie slinken met een scheutje water en een snuf zout (2–3 minuten).
- Tempeh of kip: Bak in dezelfde pan de tempeh of kip kort goudbruin.
- Serveren: Verdeel de aardappelen, geroosterde groenten, bladgroenten, cottage cheese en tempeh (of kip) over twee kommen.
- Lepel de Green Goddess-dressing erover en bestrooi met gemengde zaden.
Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken. Eenvoudig, voedzaam en vol smaak.