​​​Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Dutch Baby – Eiwitrijke Pannenkoek

​Dutch Baby – Eiwitrijke Pannenkoek

1 portie

Deze Dutch baby pannenkoek is een vullend, caloriearm en eiwitrijk ontbijt dat zó snel en makkelijk is dat je het op elke dag van de week kunt maken. Het recept is veelzijdig: je kunt hem zowel zoet als hartig bereiden.

Laat gerust de theelepel zoetstof weg als je er zoet fruit zoals blauwe bessen of frambozen op serveert, of maak een hartige variant met gebakken groenten of kaas bovenop. Ik gebruik boekweitmeel voor de luchtige structuur en extra eiwitten, maar gewone bloem of andere soorten meel werken ook prima.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 60 g magere Griekse yoghurt (ca. 3 eetlepels)
  • 12 g boekweitmeel (of tarwebloem) (ca. ¾ eetlepel)
  • Snufje zout
  • ½ theelepel bakpoeder (optioneel, voor extra luchtigheid)
  • 1 theelepel poedersuiker of ahornsiroop (optioneel)
  • Enkele druppels vanille (optioneel, niet gebruiken bij een hartige variant)
  • 1 eetlepel hüttenkäse (cottage cheese)
  • Handvol verse bessen
  • Extra poedersuiker, om te bestrooien (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een kleine ovenvaste koekenpan (12–14 cm) in de oven om voor te verwarmen.
  2. Klop het ei, de yoghurt, het meel, het zout (en eventueel bakpoeder en zoetstof) tot een glad beslag.
  3. Haal voorzichtig de hete pan uit de oven, vet licht in of spray met olie, en giet het beslag erin.
  4. Bak 14–15 minuten tot de pannenkoek mooi gerezen en goudbruin is.
  5. Garneer met hüttenkäse en verse bessen, of toppings naar keuze. Serveer direct, terwijl hij warm is.

​Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken. Eenvoudig, voedzaam en vol smaak.