​Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Chili Sin Carne

​Chili Sin Carne

Voor 4 personen

Een heerlijke, verwarmende chili vol vezels en eiwitten dankzij de kidneybonen. Deze chili zit boordevol kruidige smaken, en een vleugje cacao geeft het gerecht extra diepte en karakter. Serveer zoals het is, of met een portie rijst of quinoa. Wil je extra gezonde vetten toevoegen? Garneer dan met een kwart avocado.

​Ingrediënten

  • ​2 eetlepels olijfolie
  • 2 gele uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels paprikapoeder (gerookt mag ook)
  • ½ – 1 theelepel chilipoeder (meer naar smaak)
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel cacao- of cacaopoeder
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 blikken (à 400 g) tomatenblokjes
  • 2 blikken (à 400 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • Zout en zwarte peper, naar smaak

​Om te serveren (optioneel):

  • ​Yoghurt of skyr (zuivel of plantaardig)
  • Verse peterselie en/of koriander, fijngehakt
  • Ingelegde chili of verse rode chili, in plakjes
  • Partjes limoen
  • Een scheutje extra vierge olijfolie

​Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 6–8 minuten tot deze zacht en goudbruin is.
  2. Roer de knoflook, oregano, paprikapoeder, chilipoeder, kaneel en cacao erdoor. Bak 1 minuut tot de specerijen geurig zijn.
  3. Voeg de rode paprika toe en bak nog 3 minuten.
  4. Roer de tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes sudderen en roer af en toe.
  5. Voeg de kidneybonen toe, breng op smaak met zout en peper, en laat nog 10 minuten sudderen tot de chili rijk en gebonden is.
  6. Proef en pas eventueel de smaak aan.

​Serveren

Schep de chili in kommen, garneer met yoghurt of skyr, strooi er verse kruiden en chili over, serveer met een partje limoen en maak af met een scheutje goede olijfolie.

​Eet smakelijk!

Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken. Eenvoudig, voedzaam en vol smaak.