Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Cheesecake Yoghurtbowl met Warme Bosbessen
Cheesecake Yoghurtbowl met Warme Bosbessen
De feestdagen komen eraan en terwijl je druk bent met het afronden van het jaar, is een snel en heerlijk tussendoortje meer dan welkom. Een yoghurtbowl is super veelzijdig: perfect als ontbijt, snack óf licht dessert.
Wanneer je zin hebt in iets zoets, maar niet voor een volledige cheesecake wilt gaan, maak dan deze cheesecake-achtige yoghurtbowl. Door roomkaas en een paar eenvoudige smaakmakers toe te voegen, krijg je precies die romige, frisse cheesecake-smaak, maar dan licht en voedzaam.
Net als bij elke yoghurtbowl kun je gezonde toppings toevoegen, zoals hempzaad (eiwitrijk), bijenpollen (immuunboost), bessen of extra vezels. Ook creatine of psyllium is makkelijk toe te voegen als je dat graag in je bowls of smoothies verwerkt.
Ingrediënten
- 190 g Griekse yoghurt (vol, 5%, of mager – naar voorkeur)
- 40 g naturel roomkaas
- ½ tl vanille-extract
- ½ tl citroensap
- 2 tl agavesiroop (ca. 10 ml) – of honing/ahornsiroop
- Snufje fijn zout
- 20 g eiwitpoeder (optioneel)
- 80 g bosbessen (vers of bevroren)
- 1 tl honing (ca. 5 ml)
- 1 el hennepzaad (10 g)
- 1 tl bijenpollen (2 g)
Optionele toevoegingen:
- 5 g psylliumvezels of gemalen lijnzaad
- Creatine
- Extra vezelrijke granola
Bereidingswijze
- Verwarm de bosbessen 2–3 minuten op laag vuur tot ze sappig zijn.
- Klop de roomkaas glad. Voeg yoghurt, vanille, citroensap, agave en zout toe en klop tot een romig geheel.
- Klop het eiwitpoeder (en eventuele extra toevoegingen) erdoor tot alles volledig glad is.
- Schep in een kom.
- Top met de warme bosbessen, een beetje honing, hennepzaad en bijenpollen.
Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken. Eenvoudig, voedzaam en vol smaak.