Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Knapperige Tofu met Pinda-Gembersaus, Graan & Groenten. Een gebalanceerde, eiwitrijke bowl boordevol smaak en textuur.
Knapperige Tofu met Pinda-Gembersaus, Granen & Groenten
Voor 2 personen
Tofu zit boordevol plantaardige eiwitten en smaakt heerlijk in combinatie met pindasaus en bimi.
Ingrediënten
Graan
100 g quinoa (of een ander graan, zoals rijst)
Snufje zout
Saus
2 eetlepels pindakaas
150 ml kokosmelk (of andere plantaardige melk)
1 theelepel sojasaus
1 theelepel limoensap
1 theelepel geraspte gember
1 teentje knoflook, geraspt
¼ rode chilipeper, fijngehakt
Hoofdingrediënten
200 g stevige tofu, geperst en in plakken
150 g bimi (aspergebroccoli)
¼ komkommer, in dunne plakjes
Neutrale olie, om in te bakken
Verse kruiden of microgroenten, ter garnering
Bereidingswijze
- Kook de quinoa of het gekozen graan volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de tofu tot deze goudbruin en knapperig is.
- Schuif de tofu opzij in de pan of haal hem eruit. Voeg de bimi toe en bak tot deze beetgaar en licht geroosterd is.
- Verwarm in dezelfde pan of in een kleine aparte pan alle ingrediënten voor de saus op laag vuur. Roer tot een gladde, warme saus ontstaat.
- Serveer in kommen: verdeel het graan, de tofu, bimi, komkommer, saus en garneer met verse kruiden of microgroenten.
Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken – eenvoudig, voedzaam en vol smaak.