Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Knapperige Tofu met Pinda-Gembersaus, Graan & Groenten. Een gebalanceerde, eiwitrijke bowl boordevol smaak en textuur.

Knapperige Tofu met Pinda-Gembersaus, Granen & Groenten

Voor 2 personen

Tofu zit boordevol plantaardige eiwitten en smaakt heerlijk in combinatie met pindasaus en bimi.

Ingrediënten

Graan
100 g quinoa (of een ander graan, zoals rijst)
Snufje zout

Saus
2 eetlepels pindakaas
150 ml kokosmelk (of andere plantaardige melk)
1 theelepel sojasaus
1 theelepel limoensap
1 theelepel geraspte gember
1 teentje knoflook, geraspt
¼ rode chilipeper, fijngehakt

Hoofdingrediënten
200 g stevige tofu, geperst en in plakken
150 g bimi (aspergebroccoli)
¼ komkommer, in dunne plakjes
Neutrale olie, om in te bakken
Verse kruiden of microgroenten, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa of het gekozen graan volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak de tofu tot deze goudbruin en knapperig is.
  3. Schuif de tofu opzij in de pan of haal hem eruit. Voeg de bimi toe en bak tot deze beetgaar en licht geroosterd is.
  4. Verwarm in dezelfde pan of in een kleine aparte pan alle ingrediënten voor de saus op laag vuur. Roer tot een gladde, warme saus ontstaat.
  5. Serveer in kommen: verdeel het graan, de tofu, bimi, komkommer, saus en garneer met verse kruiden of microgroenten.

Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken – eenvoudig, voedzaam en vol smaak.