Nina staat bekend om haar creatieve, plantaardige gerechten die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Voor AAYA ontwikkelde ze dit heerlijke recept: Gouden Linzen Dhal met Knoflook Yoghurt & Zilveruitjes.
Gouden Linzen Dhal met Knoflook Yoghurt & Zilveruitjes
Voor 2 personen
Tofu zit boordevol plantaardige eiwitten en smaakt heerlijk in combinatie met pindasaus en bimi.
Ingrediënten
Linzen
150 g rode of gele linzen
600 ml water
Snufje zout
1 eetlepel olijfolie of boter
1 theelepel verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, fijn geraspt
½ theelepel gemalen kurkuma
¼ theelepel zwarte peper
1 theelepel citroensap
Toppings
2 eetlepels dikke yoghurt
2 eetlepels ingelegde rode ui
Verse kruiden (bijv. peterselie of koriander)
Chilivlokken
Extra zwarte peper
Optioneel: geraspte rauwe knoflook
Bereidingswijze
- Spoel de linzen goed af totdat het spoelwater helder is.
- Kook de linzen met het water, zout, olie of boter, gember, knoflook, kurkuma en zwarte peper in 15–20 minuten zacht en romig.
- Roer het citroensap erdoor en breng op smaak.
- Serveer met yoghurt, ingelegde ui, verse kruiden, chilivlokken, extra peper en eventueel wat geraspte rauwe knoflook.
Laat je inspireren door Nina’s plantaardige keuken – eenvoudig, voedzaam en vol smaak.