AAYA-proof recept | Herfstachtige Pompoensoep
Het is alweer November en de pompoenen liggen weer volop in de schappen! De temperaturen gaan langzaam naar beneden en de dagen lijken steeds korter te worden doordat de klok nu een uur terug is gezet. Een heerlijk moment van het jaar om s’avonds gezellig thuis te zitten aan en een gezonde en smaakvolle pompoensoep! Een heerlijke plant-based recept waar je de komende herfst en wintermaanden heerlijk van kan genieten! De makkelijke en heerlijke herfstachtige pompoensoep!
Ingredienten:
– 750 gram flespompoen
– 1 middelgrote uit
– 1 teen knoflook
– 125 gram winterpeen
– 2 el olijfolie
– 1 gedroogde laurierblaadje
– 1 tl gemalen komijn
– 1/2 groentebouillontablet
– 1/2 kraanwater
– 1 tl tobasco
Bereidingswijze:
1. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draden van de binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de ui en knoflook grof en de winterpeen in plassen.
2. Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en winterpeen toe en bak 5 min op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voet het laurierblad en de komijn toe en bak 1 min mee. Voeg de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. Zachtjes koken.
3. Verwijder het laurierblad. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden of kommen en schep op elke portie een beetje peterselie.
Bewaartip: Je kunt de soep van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.
Bron: Noa Stöckl (onze Marketing teamleider)