Alle algemene adviezen voor een gezonde leefstijl kennen we wel: geen stress, slapen, gezond eten en bewegen. We denken vrijwel allemaal dat we op het blauwe Google maps lijntje richting krachtig tachtig zitten. Maar in de praktijk komt ruim 70% van ons helaas uit bij ‘dementie’, ‘hart- en vaatziekten' of 'suikerziekte'. Dit zijn ziekten waarbij leefstijl een belangrijke basis heeft.

Droom je ervan om krachtig tachtig te worden? De meesten zullen volmondig 'ja' zeggen. Maar wat als we je vertellen dat je dat doel veel beter kunt bereiken door ruim voor je 60ste al actie te ondernemen? Wil je weten hoe jij de regie kunt nemen over je gezondheid? Dan is een AAYA Health Check iets voor jou!

Wat is een Health Check?

De AAYA Health Check is een uitgebreide APK voor je lichaam én leefstijl. Want een health check met alleen bloedonderzoek of scan doen is wat ons betreft niet zinvol. Het gaat om de combinatie van wat je doet (leefstijl) en hoe je lichaam reageert (biometrie en lab). De AAYA Health Check richt zich op de vijf pijlers van jouw welzijn en onderzoekt verschillende aspecten, waaronder bloeddrukmeting, bloedonderzoek, vetpercentage, spiermassa, gewichtsmeting, voeding, beweging en psychologisch onderzoek. Wij screenen jouw markers en kijken naar wat er goed gaat en wat aandacht nodig heeft. Zo kunnen we jou advies op maat geven.

Ben jij met jouw body & mind in balans? Het doel van de AAYA Health Check is om je dit inzicht te verschaffen en advies te geven waar jij gezondheidswinst kan behalen, op een eenvoudige en haalbare manier, passend bij jouw wensen, doelen en persoonlijke agenda. Op deze manier kunnen we vroegtijdig potentiële gezondheidsproblemen of risicofactoren identificeren voordat ze ernstiger worden. Deze preventieve aanpak stelt jou in staat proactieve stappen te ondernemen ter verbetering van je gezondheid. Zo begeleiden we jou naar een gezondere jij!

Onze AAYA Health Check-opties

Bij AAYA bieden we verschillende Health Check-opties aan, elk ontworpen om tegemoet te komen aan jouw verschillende behoeften en wat voor soort diepgang je in jouw gezondheidsanalyse wilt.

AAYA Health Check Regular (€199)

Deze Health Check omvat twee consulten (Intake consult en Resultaten consult) met onze leefstijlarts en biometrie onderzoek (zoals bloeddruk, buikomvang en vetpercentage), analyse van biomarkers in het bloed zoals o.a. glucose, ontstekingsparameters en cholesterol. Er worden vragenlijsten afgenomen over je gezondheid, waarbij er ook rekening wordt gehouden met je familieanamnese, medicatie en supplementgebruik. Daarnaast worden vragenlijsten ingezet over motivatie, geestelijke gezondheid, beweging en metabolisme. Een stress- en burn-out-ratio meting draagt bij aan het verkrijgen van een helder en overzichtelijk gezondheidsrapport met een Greenzone score. Onze leefstijlarts geeft jou daarin advies op maat.

AAYA Health Check Plus (€449)

Deze uitgebreide optie biedt alle elementen van de AAYA Health Check Regular, maar gaat nog een stap verder. Deze check biedt naast alles uit de Regular ook uitgebreidere labscreening (zoals lever, schildklier, vitamine D en B12) een gehoortest, urineonderzoek, longfunctietest, en analyse van een 7-daags leefstijl dagboek. Hiermee krijg je een nog diepgaander inzicht in jouw gezondheid en leefstijl.

AAYA Health Check Bio (€549)

De AAYA Health Check Bio is uniek door de toevoeging van de nieuwste labtest aan de AAYA Health Check Regular! Deze Bio test meet chronische ontsteking in jouw systeem, die direct gerelateerd is aan leefstijl. En dat beïnvloedt jouw biologische leeftijd. Bijvoorbeeld: je chronologische leeftijd is 52 jaar, jouw biologische leeftijd is 38 jaar. Dat is gunstig. Maar andersom kan natuurlijk ook. In dat geval is het extra belangrijk naar je leefstijl te kijken. En dat doen we. Met de AAYA Health Check Bio krijg je jouw Health data in combinatie met je biologische leeftijd.

Extra testen zijn modulair toe te voegen aan de verschillende AAYA Health Checks (Bijvoorbeeld een AAYA Health Check Plus samen met de biologische leeftijdstest is dan 449 + 350 euro = 779 euro).

Dit is hoe het werkt

Neem de regie over je gezondheid met AAYA Health Check! Hier is hoe het werkt:

1. Plan je afspraak: Maak eenvoudig een afspraak online via onze website of bel ons op 0202101230.

2. Vragenlijst invullen: Na het maken van de afspraak ontvang je per mail de AAYA leefstijl vragenlijst. Deze behandelt je familiegeschiedenis, medische achtergrond, stress, slaap en motivatie. Het invullen helpt ons om het eerste consult voor te bereiden.

3. Intake consult (60 min): Tijdens het eerste consult bespreekt de AAYA leefstijlarts uitgebreid de ingevulde AAYA vragenlijst met jou. Daarna zal onze verpleegkundige de verschillende metingen en testen uitvoeren en bloed afnemen voor labonderzoek. Alle verzamelde data worden anoniem verwerkt. We analyseren de gegevens en bieden persoonlijke feedback. Deze analyse duurt ongeveer twee weken.

4. Resultaten consult (30 min): Na twee weken bespreekt dezelfde dokter de resultaten en geeft een indicatie van jouw groene zone. Je ontvangt een persoonlijk rapport op papier, PDF en via de app.

5. De AAYA Health Check Regular kan ook online worden gedaan, AAYA Health Check Plus en Bio alleen in de kliniek.

6. AAYA Health Checks zijn ook heel geschikt voor bedrijven. Inmiddels hebben we al vele medewerkers mogen onderzoeken en begeleiden. Ook via Empowr kan je bij ons een Health Check of een Overgang Consult aanvragen. Meer weten? Kijk bij AAYA voor Bedrijven of Empowr voor meer informatie.

Dus maak vandaag nog een afspraak en ga op weg naar krachtig tachtig!

De microbioomscreening via Artificial Intelligence (AI) is sinds 1 januari toegevoegd aan de AAYA Health Check. Benieuwd waarom dit een bijzondere toevoeging is? En wat is de microbioomscreening met AI precies inhoudt? Je leest het hier.