Gezond leven is net als een Olympische prestatie

Gezond leven is als een Olympische prestatie: 5 stappen

Is een gezonde leefstijl voor jou ook een uitdaging? Je bent zeker niet de enige! Goed eten, bewegen en slapen; het klinkt misschien allemaal erg makkelijk, maar voor velen is het een grote uitdaging. Ongezonde gewoontes sluipen er toch vaak ongemerkt in. Geen zorgen! Een Olympische gezondheidsprestatie bereik je door stap voor stap op weg te gaan. Op naar een leuker, fitter en gezonder leven. Zodat je elke dag, maar vooral ook op de lange termijn, voordeel hebt van jouw gezonde leefstijl! Met nieuwe patronen die wél goed voor je zijn. Benieuwd hoe? Lees dan zeker verder.

Stap 1: Kies gezonde gewoontes die bij je passen

De eerste stap is gezet; je bent jezelf er van bewust dat het tijd wordt om jezelf (meer) gezonde gewoontes aan te leren. Goed bezig! Met iets nieuws beginnen geeft namelijk een energieboost! In de eerste stap is het belangrijk om een gewoonte te vinden die echt bij jou past! Neem dus niet een gezonde gewoonte aan omdat het een trend is of omdat je vrienden het doen. Is boksen dé trend van het moment maar zie je jezelf absoluut niet zwetend tegen een bokszak aan slaan? Geen probleem! Vind een sport die wel bij jou past. 

Stap 2: Start in kleine stappen 

Droom groot, maar begin klein….. Houd dit motto aan als je dagelijks meer energie wilt en een gezonde leefstijl op de lange termijn wilt behalen. Wil je bijvoorbeeld elke dag meer groenten eten? Begin dan klein; eet wat rauwkost bij je lunch en doe dit een aantal dagen achter elkaar. Gaat dit goed? Schep dan in de avond een extra portie groenten op. Bouw het zo langzaam op en werk stap voor stap richting jouw doel. 

Stap 3: De kracht van herhalen

Wist je dat het gemiddeld 100 dagen duurt om een nieuwe gewoonte aan te leren? Herhaling is het krachtige middel om te wennen aan een nieuwe gewoonte en deze eigen te maken. Hierdoor wordt het echt een onderdeel van je dagelijkse routine. Tip: zet je gezonde gewoontes in je agenda en probeer er zo een vaste to do van te maken. Of hang posts-it notes op in je huis zodat je vaak aan je gezonde gewoonte herinnert wordt. Het klinkt misschien suf maar dit werkt zeer effectief!

Stap 4: Moedig jezelf aan

Wees tijdens dit stappenplan vooral niet te streng voor jezelf. Draai het juist om en wees lief. Lukt het even niet om jouw gezonde gewoontes uit te voeren… No big deal! Voldoende ontspannen en af en toe lekker snoepen is supergezond en helpt je om je gezonde gewoontes vol te houden. Onthoud de 80/20 regel; dit betekent dat je 80% van de tijd gezonde dingen eet en 20% van de tijd mag zondigen.

Stap 5: Zelfreflectie

Het is heel effectief om elke week even terug te kijken naar de afgelopen week. Wat ging er goed en wat ging er minder? Wat kun je volgende week doen of juist beter laten om jouw gezonde gewoontes weer volledig op te pakken? Door jezelf dit soort vragen te stellen, krijg je meer inzicht in je gedrag. Dit zal je helpen om gezondere keuzes te kunnen maken. 

Olympische prestaties

Voor Olympische sporters is het tegenwoordig niet meer dan normaal om je voeding, ademhaling, ontspanning en mindset een boost te geven, naast alle topsportprestaties die ze leveren. Hierin worden ze omringd door een team van experts om op al deze gezonde leefstijlpijlers het verschil te kunnen maken door middel van een persoonlijk plan. Hoe lekker zou het zijn om te leven als een Olympische sporter en een team om je heen te hebben wat je begeleid om het verschil te kunnen maken.

Wij begrijpen dat jij ook iedere dag een topsportprestatie levert; op werk, thuis, eigenlijk overal! Wij zijn er daarom als team om jou te begeleiden zodat je grip krijgt op een gezonde leefstijl en mindset zodat jouw resultaten zullen groeien. Wat dat resultaat dan ook voor jou mag zijn; het gaat om jouw persoonlijke doel! Juist in deze tijd nu Covid-19 veel bepaalt, neem jij een voorsprong door je leefstijl te optimaliseren. Wij staan klaar om jou te helpen. Benieuwd geworden? Klik hier