Waarom je niet 3 dagen niet moet eten

Waarom je niet 3 dagen niet moet eten

 

Article written by: Steven van Randwijck,  co-founder Holland Health Clinic

Een poosje geleden kwamen we een  interessant artikel tegen waarin de goede, slechte en stinkende effecten van 72 uur vasten werden onderzocht.

Oke, 72 uur vasten is lang niet genoeg om te verhongeren. Een mens kan wel zo’n 30 dagen zonder voedsel, mits er genoeg vocht binnenkomt. Maar toch geven wij de voorkeur aan een FMD (Fasting mimicking diet). FMD is een methode waarbij langdurig periodiek vasten wordt nagebootst. Voordeel hierbij is dat je wel mag eten, maar met een verlaagde calorie inname. Waarom gaat onze voorkeur hiernaar uit: 

1. Don’t get hangry!

In tegenstelling tot een echt vastendieet, hoef je nooit echt zonder voedsel te zitten. Je wordt er minder Hangry van (ja, en dat is wel degelijk een emotie). Waarschijnlijk heb je er zelf ook wel eens mee te maken gehad. Hierbij staat je bloedsuiker zo laag waardoor je lichaam stressgerelateerde hormonen zoals cortisol, adrenaline en neuropeptide vrijgeeft. Je hebt een kort lontje, bent chagrijnig. Voor jezelf geen pretje, voor je omgeving al helemaal niet.

2. Opkikkertje
Door het vasten na te bootsen, waarbij je toch voedingsstoffen tot je te neemt krijgen je spijsvertering en darmen een opkikkertje en worden gezonde cellen en weefsels opgebouwd.

3. Voorkom stress

Je zult merken dat je beter om kan gaan met de lichamelijke symptonen van stress in het algemeen. Dit komt o.a. door de voedingsstoffen (natuurlijk & vegetarisch) die je binnenkrijgt.

4. Easy routine

Doordat het makkelijker vol te houden is voeg je een FMD dieet eenvoudig toe aan je routine, een keer per kwartaal of een keer per half jaar, een 5 daagse complete maaltijdpakket aanschaffen klinkt toch wat feestelijker dan 3 dagen geen eten.  

5. Keep it young

Je gaat met een FMD ook meteen het verouderingsproces tegen. Door voornamelijk plantaardig voeding te gebruiken met minimale inname van eiwitten en suikers en bovendien het lichaam af en toe rust te geven middels vasten, krijgt het lichaam de tijd om beschadigde cellen op te ruimen en nieuwe cellen aan te maken. Dit het verouderingsproces tegen en verkleint zo de kans op het ontstaan van chronische ziekten.

Prolon

Ben jij ook benieuwd naar de voordelen van een FMD dieet? Dan raden wij je ons Fasting mimicking diet van Prolon aan. Hiermee krijg je gedurende 5 dagen voldoende voedingsstoffen en calorieën binnen om goed te functioneren. Met het complete pakket voor 5 dagen die bij je thuis wordt bezorgd breng je je calorie inname op een makkelijke manier terug naar 750 – 1100 calorieën per dag! Bestel jou Prolon pakket hier!