Prolon, veel gestelde vragen

Prolon, veel gestelde vragen!

 Article written by: Steven van Randwijck, co-founder Holland Health Clinic

Als je ons al een poosje volgt weet je dat wij groot fan zijn van het Prolon Fasting Mimicking Diet. Een mooie box met 5 doosjes voor 5 dagen. 1 doosje per dag is wat je eet en drinkt. Een vastendieet waarbij je vast en toch alle essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Wellicht ben je er al bekend mee of twijfel je om dit eens uit te proberen? We hebben een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet die meer inzicht geven in wat Prolon doet en hoe het precies werkt, Dr Attina’s (nutrion biologist at L-NUtra) heeft alle vragen beantwoord.

1. Wat is de meest voorkomende bijwerking tijdens het Prolon 5- daagse dieet? 

Een van de meest voorkomende bijwerkingen is hoofdpijn. Goed hydrateren is een manier om het gevoel van duizeligheid gedurende de 5 dagen te vermijden. Het wordt dan ook sterk aangeraden om 2,5 liter water te drinken tijdens deze dagen.

2. Kan ik mijn eigen maaltijden samenstellen of een maaltijd ruilen?

De Prolon box is, zoals deze is samengesteld, het resultaat van wetenschappelijk onderzoek. Het vervangen of verwijderen van een component wordt dan ook sterk afgeraden omdat het de in de laboratorium geteste formulering wellicht niet kan waarmaken.

3. Wat moet ik tijdens het 5-daagse maaltijdplan extra doen en wat moet ik juist vermijden?

Hydratatie is erg belangrijk! Daarnaast wordt aangeraden om blootstelling aan extreme temperaturen te vermijden (bijvoorbeeld een bezoek aan de sauna of een ijskoude douche).
Ook is het beter het lichaam niet teveel te vermoeien met fysieke activiteiten. De cellen. Van je lichaam zijn namelijk in de herstelfase. Na deze 5 dagen mag je natuurlijk weer sporten en intensief bewegen en zal je merken dat je bruist van de energie en vitaliteit!

4. Is het nodig om na deze 5 dagen een specifiek dieet te volgen?

De dag na afloop kan geleidelijk de gebruikelijke voeding weer op worden gebouwd.Volgens het ‘’langlevendieet’’ wordt aangeraden de dag erna dierlijke eiwitten, zoals vlees en zuivelproducten te vermijden, twee keer per week (vette)vis te eten en veel groente in je dieet aan te brengen (in welke vorm dan ook).  

5. Als je niet in Ketose gaat (het proces waarbij je lichaam op een andere manier van energie verbranden overgaat dan het verbranden van koolhydraten uit voeding) is het 5 daagse dieet dan voor niets geweest?

Het overgaan van een lichaam in ketose, varieert van persoon tot persoon. Het hangt sterk af van het startmetabolisme, als het bijvoorbeeld onderhevig is aan insulineresistentie kan het ketose proces later beginnen. Dit betekend echter niet dat het FMD dieet dan voor niets is geweest. De effectiviteit van deze 5 dagen beinvloedt namelijk ook op een positieve manier andere delen van ons lichaam! Zo worden je glucose- en cholesterolwaarden drastisch verlaagd, zal je een aantal kilo’s verliezen en zien we ook vaker dat het makkelijker is om erna gezonde voeding in je dagelijkse levensstijl mee te nemen.  Dus gewenste resultaten zijn op meerdere manieren te meten.

6. Mag ik cafeïne drinken?

Om het beste resultaat te bereiken wordt afgeraden om cafeïne te drinken. Zelfs het drinken van andere thee (buiten de thee die de box bevat) wordt afgeraden.

Prolon

Staat jouw vraag er niet tussen? Ons team van professionals staan altijd voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en ervaringen te delen. Neem hier contact met ons op! Ben je nieuwsgierig geworden naar Prolon? Deze kan je hier bestellen.