Stress kan haarfijn gemeten worden

Stress kan haarfijn gemeten worden

Je haar kan een hele hoop vertellen over hoe het fysiek met je gesteld is. Zo kan je daar bijvoorbeeld je cortisol meten, oftewel je stresshormoon. Een hormoon dat wordt aangemaakt in de bijnieren als reactie op een angst- of stressprikkel. Het is een manier van je lichaam om snel te handelen in stressvolle situaties: cortisol kan namelijk een boost aan je energieniveau geven zodat je kunt vechten of vluchten, iets dat we uit de oertijd nodig hadden om stress te overleven.

Te hoge cortisolwaardes?

Heb je veel stress, meer zoete trek of slaap je slecht? Het zou goed kunnen dat de cortisolwaarden in je lichaam langdurig te hoog is. Een van de meest voorkomende veroorzakers van een verhoogd cortisol is namelijk veel en langdurige stress. Dit kan op de langere termijn schadelijke gevolgen hebben voor je lichaam en geest. Het Erasmus Medisch Centrum heeft een haartest ontwikkeld, waar deze gemiddelde cortisolwaarden per maand gemeten kan worden.

Meten is weten

Het meten van het cortisolgehalte in het haar kan dus een goede methode zijn om in kaart te brengen hoeveel cortisol over een langere periode in het lichaam aanwezig was. Via haaranalyse van het Erasmus Medisch Centrum meten wij de gemiddelde cortisolwaarde per maand. Tot wel 3 maanden terug! Plan hiervoor een Plan van Aanpak consult met een van onze artsen om te bespreken of dit iets voor jou is.

Kosten

Meting inclusief consult is € 148

Onderzoek: gemiddelde cortisolstress levels over de afgelopen 3 maanden via klein hoofdhaar sample.

Maak meteen afspraak en laat je cortisolwaarde checken
(even naar beneden scrollen…free consult)