Top 5 om snel jouw vakantiekilo’s kwijt te raken

Top 5 om snel jouw vakantiekilo’s kwijt te raken

Article written by: Marguerite van Randwijck, arts Holland Health Clinic

En, heerlijk met vakantie geweest? Even tot rust gekomen en genoten van leven in het nu. 

Maar ook heerlijk gegeten. Met vrienden, familie en je gezin. Misschien heb je ook wat meer alcohol gedronken. En dat merk je snel, de vakantie kilo’s zijn er bij gekomen. Hoe raak je die paar vakantiekilo’s weer snel en eenvoudig kwijt? Wij hebben de top 5 voor je samengesteld. 

1. Neem een Coffee to Walk

Koffie is goed voor het hart. Cardiologen raden twee koffie per dag aan (zonder melk en niet meer dan 2pd). Daarnaast is beweging erg goed voor je. Specialisten adviseren minimaal 10.000 stappen per dag (7 á 8 km) te lopen. Hou je niet van sporten: de combinatie van koffie en beweging maakt het wel leuk. Nodig een vriendin of collega uit voor een wandeling en trakteer jezelf op een Coffee to Walk. Zo heb je tijd om even bij te praten, contact te maken, te genieten van een heerlijke koffie en ben je lekker in beweging.  

TIP: Pak eens niet de auto of de fiets om inkopen te doen maar ga wandelen naar de winkel via een leuke route!

2. Drink water, de hele dag 

Zorg dat je een waterfles continu in de buurt hebt. Zolang je genoeg water drinkt, blijft jouw lichaam gehydrateerd en heeft het minder hongergevoel. Je hebt daardoor minder behoefte om te eten.

TIP: Heb je geen waterfles, geen nood! Bestel bij ons de originele Holland Health Clinic Dopper (klik hier)  en gebruik deze code: Dopper€8!2019  dan kost jouw prachtige witte Dopper maar €8 ,- in plaats van €15,-(inclusief verzendkosten, goedkoper kan je hem nergens vinden….). 

3. Ga op tijd naar bed

Slaap beïnvloedt je gemoedstoestand en je eetlust. Slaap je goed, dat wil zeggen dat je op redelijk vaste tijden gaat slapen en gemiddeld 7,5 uur of meer per dag slaapt, dan ontwikkel je een beter weerstandsvermogen tegen eetprikkels en negatieve gemoedstoestanden gedurende de dag en avond. 

TIP: Probeer door de weeks op een vaste tijd in bed te liggen en lees een boek (bijvoorbeeld Bill Bryson: Een kleine geschiedenis van bijna alles)! 

4. Focus op groenten en eet even helemaal geen suikers

Tja, het ligt zo voor de hand, maar het komt daar echt op neer. Meer dan 70% van jouw gewicht wordt bepaald door wat je eet. De rest wordt aangevuld door (gebrek aan) beweging. Dus geniet den komende weken van het eten van veel groenten en vermijdt alles waar suiker in zit. 

TIP: Minder de komende tijd op voeding waar veel koolhydraten in zitten (bv pasta, brood, aardappels, alcohol) en vul de helft van je bord met groente en sla. 

5. Volg 5 dagen het Prolon Intermitted Fasting Programma

Wil je echt nu aan de slag met vasten én met snel resultaat? En wil je niet in de winkel in de verleiding komen om toch lekkere dingen te kopen, dan hebben we een oplossing voor je. Bestel de Prolon Box met een 5 dagen intermitted fasting programma. Je valt gegarandeerd af, en je voelt je lekker fit en vitaal na die 5 dagen. Bestel hier de box of klik hier voor meer informatie.  

Tip: Wat is intermittent fasting en waarom is dit nuttig? In haar blog gaat onze diëtiste Marjolein hier dieper op in. 


Artikel geschreven door: Marguerite van Randwijck, arts Holland Health Clinic