Hoe word je krachtig en prachtig tachtig?

Hoe word je krachtig en prachtig tachtig?

 

Wie wil er nou niet krachtig en prachtig tachtig worden? Om dit doel te bereiken zien we steeds meer aanbieders van preventieve zorg. In Nederland komt de leefstijlgeneeskunde ook steeds meer op. Toch trekken nog steeds veel Nederlanders pas aan de bel als ze ziek zijn. Probeer het eens om te draaien: als je weet hoe je lichaam in elkaar steekt, waar de aanleg, tekorten en/of overschotten zitten, zou je mogelijke issues eerder kunnen signaleren en zo voorkomen. Do you know your numbers? Benieuwd geworden? Lees dan verder……

Persoonlijk advies op maat

Topsporters hebben een heel team van specialisten om zich heen om mentale en fysieke topprestaties te kunnen realiseren. ‘De gewone man of vrouw’ neemt pas contact op met een specialist als hij of zij ziek is en kan met geluk voor die tijd een cardiovasculair risicoprofiel laten bepalen bij de huisarts. Leefstijlgeneeskunde heeft daarentegen juist het doel om de ‘gewone man en vrouw’ kennis en inzicht te geven hoe zij hun leefstijl aan kunnen pakken en op die manier hun gezondheid kunnen bevorderen. Dit wordt mogelijk door het meten van zogenaamde ‘harde data’ zoals bloedwaarden en DNA en door een tracker mee te geven die het slaapritme, de beweging en de hartslag te meten. En door de ‘zachte data’ te meten door gevalideerde vragenlijsten af te nemen op het gebied van voeding, beweging en psyche zodat je inzicht krijgt in wat je doet en hoe je lichaam hier dan vervolgens op reageert.

Deze zogenaamde harde en zachte data zouden vervolgens onderzocht moeten worden door een orthomoleculair voedingsdeskundige, psycholoog en bewegingswetenschapper. Deze optimale combinatie van teamwork en kennis zorgt ervoor dat de arts aan de hand van deze metingen een persoonlijk advies op maat kan geven.

Intrinsieke motivatie

Het algehele proces begint met één beslissing die je zelf in je hoofd moet maken met behulp van jouw gemotiveerde mindset. Dat is de beslissing dat je jouw leefstijl volledig aan wilt pakken om zo je gezondheid te bevorderen. Vanaf de leeftijd van 50 jaar gaat het lichaam bij velen van ons enige gebreken vertonen. Vrouwen vanaf 40 jaar krijgen met name last van hormonale klachten. Onder de veertigers en vijftig plussers is het bewustzijn hoog dat een gezonde gezondheid essentieel is. We zien nu ook onder de dertigers en zelfs jonger een hoge intrinsieke motivatie om actief op zoek te gaan naar een gezonde leefstijl. Deze motivatie wordt grotendeels veroorzaakt door de positieve invloed van social media; de fitgirls en fitboys zorgen ervoor dat deze leeftijdsgroep actief op zoek gaat.

Wisselwerking psyche en geest

Ben jij je ervan bewust dat lichaam en psyche één geheel zijn? Heb je misschien last van stress, slaapproblemen, depressieve klachten en is je dagelijkse voeding misschien ook niet optimaal? Je psyche zal effect uitoefenen op je lichaam en andersom oefent jouw lichaam invloed uit op je psyche. Als er een disbalans is zal je lichaam dit daarom ook aangeven. Om deze reden is het erg belangrijk om een volledig inzicht te hebben in je mentale en fysieke gesteldheid. Probeer daarom eerlijk te kijken naar hoe jij jouw leven op dit moment hebt ingericht. Voed je jezelf of vul je jezelf? Heb je genetische aanleg voor bepaalde kwalen? Krijg je voldoende vitaminen binnen? Hoe is je werk of zitten daar moeilijkheden? Hoeveel slaap je per week? Drink je genoeg? Hoe is jouw draagkracht en is jouw draaglast goed verdeeld? Al deze vragen maken je ervan bewust of je een gezonde leefstijl bezit.

Bij Holland Health Clinic luisteren we, nemen de tijd en hebben de aandacht. We leren je goed kennen en begrijpen waar je mee zit en wat je wilt bereiken. We beschikken over de juiste medische kennis en hebben een brede kijk (360 graden) op jouw gezondheid. We geven inzicht in – en helpen je jouw kennis te vergroten over – jouw leefstijl. Met eenvoudige en heldere tips die voor jou persoonlijk zijn, en dus haalbaar. We begeleiden je naar een gezondere jij!

Benieuwd wat wij allemaal voor jou kunnen beteken? Neem een kijkje op onze site en kom erachter. Wij staan klaar om jou te begeleiden naar een gezondere JIJ.