Een gezonde en mooie huid, dat wilt iedereen! In de cosmetische branche is de laatste jaren steeds meer een verschuiving gaande naar natuurlijke schoonheid en behandelingen die focussen op een natuurlijke huidverbetering en het vertragen van het verouderingsproces. Eén daarvan is de skinbooster met polynucleotiden. Deze behandeling bevordert een diepgaande huidvernieuwing en stimuleert de huideigen collageenproductie, wat zorgt voor een een natuurlijke huidverjonging met langdurige effecten. Nieuwsgierig geworden? Hieronder leggen we alles uit wat je moet weten over polynucleotiden.

Polynucleotiden; wat zijn het én hoe werkt het?

Polynucleotiden zijn lange ketens van nucleotiden die de bouwstenen van ons DNA vormen. Ze spelen namelijk een cruciale rol bij het herstel en de regeneratie van cellen, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor hydratatie en bescherming tegen schadelijke invloeden zoals Uv-stralen. Polynucleotiden behoren tot de categorie skinboosters. De vraag is natuurlijk: wat doen polynucloetiden en hoe werken ze? Ten eerste trekken polynucleotiden watermoleculen aan en binden zich eraan, wat resulteert in een hydraterende werking. De huid ziet er daardoor gezonder uit en voelt beter aan. Ten tweede heeft het een antioxiderende werking en biedt het bescherming tegen vrije radicalen. Vrije radicale zijn stoffen die schade kunnen geven aan huidcellen, veroorzaakt door diverse factoren, zoals cel schade, roken, stress en Uv-stralen. Ten derde zorgen polynucleotiden voor stimulatie van fibroblasten. Deze zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van de allerbelangrijkste bestanddelen van de huid: collageen en elastine, wat resulteert in een verbeterde huidkwaliteit, huidtint en elasticiteit.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Onze artsen analyseren bij het consult jouw huid en eventuele volumeverlies. Op basis van deze analyse in combinatie met jouw hulpvraag en wensen maken we samen een behandelplan met de keuze van de passende behandeling voor jouw huid. Alles kan in kleine stapjes. Gelaagd behandelen in de tijd geeft naar ons idee een veel natuurlijker resultaat. Alles gaat om balans. Zo zorgen we ervoor dat we onszelf blijven en juist op een mooie manier ouder kunnen worden. De skinbooster met polynucleotiden bestaat uit een reeks injecties onder de huid. De behandeling start met een plaatselijke verdovende crème op het behandelgebied, waarna de skinbooster wordt geïnjecteerd. Over het algemeen is de behandeling snel en prikt het slechts een beetje bij de injectie. Voor het beste resultaat worden twee tot drie behandelingen met polynucleotiden geadviseerd met ongeveer 3-4 weken ertussen. Daarnaast kan de behandeling heel goed gecombineerd worden met andere behandelingen.

Waar, wat en wie?

Polynucleotiden zijn geschikt voor iedereen: voor vrouwen en mannen, voor de jonge (preventief) en oudere huid, maar ook voor de gezonde huid en de huid met een huidaandoening. Polynucleotiden hebben weefsel herstellende en ontstekingsremmende eigenschappen en geeft verbetering van de huid van binnenuit en is daarbij effectief tegen diverse tekenen van huidveroudering. Deze skinbooster is breed toepasbaar en is effectief rondom de ogen, het gezicht en de hals, de kaaklijn en jukbeenderen, en werkt ook om (acne)littekens te verminderen. Heb je een visallergie of ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan kom je niet in aanmerking voor deze behandeling. Polynucleotiden worden namelijk gewonnen uit het DNA van zoetwatervissen (forel).

Resultaat

Voor het meest optimale resultaat zijn vaak drie behandelingen nodig in de beginfase. Heel soms is een vierde behandeling nodig, dit is afhankelijk van je huidconditie. Na de “oplaadfase” in het begin is een losse onderhoudsbehandeling éen keer in het half jaar vaak voldoende om het resultaat te behouden. Na de eerste behandeling zal je snel merken dat je huid meer gehydrateerd is. De tweede behandeling zal het huidverjongingsproces pas echt op gang brengen en je huidkwaliteit langzaam verbeteren. Het product blijft zich gedurende de eerste twaalf weken ontwikkelen, wat resulteert in een verbeterd resultaat na verloop van tijd. Ben je benieuwd of deze behandeling geschikt is voor jouw wensen? Bij AAYA bekijken we jouw huid en geven we je op maat advies en informatie over jouw ideale huid verbeterende behandeling. Klik hier om een afspraak te maken.