De kracht van de boon

De kracht van de boon

 Article written by: Marguerite van Randwijck, arts & co-founder Holland Health Clinic

Een tijdje geleden kondigde Prolon  nieuwe soepsmaken aan met jawel.. bonen! Wij blij! Niet alleen hartstikke lekker die nieuwe variatie aan soepen maar wist je ook dat bonen supergezond zijn? Een ideale duurzame vleesvervanger waarmee je eindeloos kan variëren. Wat maakt deze kleine kanjers zo krachtig en waar kan je ze allemaal voor gebruiken? Hoe ‘Dop jij je eigen boontjes’?

Wat is een boon eigenlijk?

Boon is de algemene naam voor de eetbare zaden voor een groot aantal soorten binnen de vlinderbloemenfamilie. Tot de bonen behoren onder meer alle peulvruchten. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld kikkererwten, bruine bonen en linzen.

Heilig boontje

Ja, jij! Want je doet het ook nog eens goed voor de wereld wanneer je bonen eet! De teelt en productie van peulvruchten heeft namelijk een lage klimaatbelasting. Peulvruchten kunnen op een schrale en droge ondergrond verbouwd worden en zijn niet afhankelijk van meststoffen of kunstmest. Vaak worden ze zelfs gebruikt in de biologische landbouw om op een natuurlijke manier de grond te herstellen. Daarnaast komen de meeste bonen van Nederlandse bodem, ook heel duurzaam!

Krachtige kleintjes

Ondanks hun kleine formaat zitten bonen bomvol gezonde stofjes. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels en B-vitaminen, mineralen en langzame koolhydraten. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën en zijn ze ideaal als vleesvervanger. Vooral de gedroogde peulvruchten zijn een goede eiwitbron en bevatten veel voedingsvezel, zowel verteerbare als onverteerbare vezels.

Waar gebruik je ze voor?

* Salades, oneindige variatie van verschillende soorten bonen i.p.v. ei, kaas of vlees. Je kan ze ook eens roosteren voor een lekkere bite!
* In de pasta of curry. Linzen zijn bijvoorbeeld een goede vervanger voor gehakt.
* In de soep. Erwtensoep, linzensoep of als extra toevoeging aan een maaltijdsoep.
* Als dip! Misschien dacht je dat je van alleen kikkererwten hummus kon maken maar eigenlijk zijn alle soorten bonen goed om een dipje mee te maken!
* In je smoothie, voor een romige smaak. Gebruik wel de witte, deze zijn het meest neutraal.
* Lekker bakken! Heh? Ja bonen dienen prima om je cake of mousse luchtig te maken! Ideaal voor je baksels dus!

Prolon

ProLon® is een uniek 5-daags plantaardig ‘fat focused’ gewichtsverlies programma dat je lichaam voedt, regeneratieve en verjongende veranderingen bevordert en tegelijkertijd zorgt voor gewichtsverlies. De grote Prolon box bevat 5 doosjes. De methode is simpel: 1 doosje per dag is wat je eet en drinkt. Dan doet je lichaam de rest vanzelf. Het Prolon Fasting Mimicking Diet is geen trendy dieet of een detox cleanse. Prolon wordt ondersteund door wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. Prolon zorgt ervoor dat het lichaam ondanks het vasten toch alle essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ben jij ook benieuwd geworden? Bestel Prolon hier!