De 5 regels waar afvallen wel mee gaat lukken

Dit zijn de 5 regels waar afvallen wel mee gaat lukken

Hoe vaker je geprobeerd hebt af te vallen, hoe ingewikkelder het wordt. Met deze 5 eenvoudige inzichten wordt succesvol afvallen en op gewicht blijven haalbaar. Afvallen onder medische begeleiding werkt, lees hier hoe:

Regel 1
Weg met de weegschaal

Meten is weten. Maar verkeerde metingen leiden tot frustratie. Inmiddels weten we dat de samenstelling van ons lichaam niet alleen door gewicht verklaard kan worden. Het lichaamsgewicht fluctueert continu, zo houden we bijvoorbeeld na een intensieve work out meer vocht vast. Daarnaast is een pond vet zeker niet hetzelfde als een pond spieren. Het cijfertje op de weegschaal is een te simpele indicator. Er zijn veel meer factoren belangrijk voor je algemeen welbevinden. Met de inzichten van nu kunnen de artsen van Holland Health Clinic medische testen doen waarmee we een op maat gemaakt leef advies kunnen geven. En dat bestaat uit veel meer dan de kiloknaller van de weegschaal.

Regel 2
Weight control; het dieet van nu

Waren in de Middeleeuwen cholera en de pest nog levensbedreigende aandoeningen, anno 2018 is obesitas ons grootste gezondheidsprobleem. Overgewicht kan leiden tot hart- en vaatziekten, dementie en tumoren. Inmiddels weten we dat dieetkuren op de lange termijn niet werken, onderzoek heeft aangetoond dat men vaak na een jaar al weer op zijn oude gewicht terug is en zelfs daar overheen. Gewichtscontrole is het keyword voor een gezond en fit leven op lange termijn. Om tot een goede balans te komen is het allereerst belangrijk te weten hoe jouw lichaam precies in elkaar zit. Daarvoor zijn veel gegevens nodig, die uit medische testen komen. Op basis van deze testen wordt er op maat een gewichtscontrole programma samengesteld door een team van artsen, voedings- en bewegingsdeskundigen.

Regel 3
High Tec Afvallen

Afvallen anno 2018 heeft een wetenschappelijke onderbouwing. Inmiddels heeft de wetenschap zich gestort op dit belangrijke gezondheidsprobleem.  Zo zijn er essentiële medische testen die inzicht geven in de chemische fabriek die ons lichaam is en die de arts helpen de juiste aanpak te bepalen. De Holland Health Clinic maakt gebruik van deze onderzoeken.

  1. a) Cortisol meting uit “haar”; bij dit onderzoek wordt vastgesteld hoe hoog de cortisol waarde (stress hormoon) is over een periode van 3 maanden. Uit onderzoek weten we dat bij een hoog cortisol level het moeilijk is om gewicht te verliezen.
  2. b) Glucose meting; Met een meetapparaat stellen we gedurende 2 weken vast wat jouw glucose-level is. De eerste week bij je oude dieet, de tweede week bij het nieuwe eetpatroon. Zo worden de bloedsuikerlevels continu in beeld gebracht en wordt duidelijk of er pieken of dalen optreden bij bepaalde eetmomenten.
  3. c) Visceraal Vet; Dat niet al het lichaamsvet dezelfde functie heeft is inmiddels bekend. Daarom is het belangrijk om het slechte vet, het viscerale vet, dat zich rondom onze organen bevindt te meten. Hiervoor heeft de Holland Health Clinic de juiste test in huis.

Op basis van deze onderzoeken wordt een persoonlijk afval plan samengesteld. High Tec afvallen onder medische begeleiding, met als doel gewichtscontrole voor de lange termijn, waarbij het uitgangspunt een gezond en fit leven is.

Regel 4
Balans

Met de juiste balans tussen voeding, beweging en rust is gewichtscontrole een logisch gevolg. De zoektocht naar deze balans is een hele belangrijke, waarbij Holland Health Clinic kan helpen. Met een team van artsen en specialisten wordt er een persoonlijk voedings- en beweging plan opgesteld. Een plan voor de lange termijn, op basis van Easy Steps die voor iedereen haalbaar en vol te houden zijn.

Regel 5
Vet goed 

Waar vet zich precies opstapelt, is genetisch en hormonaal bepaald. Iemand met een appelfiguur heeft daarom vaak meer visceraal vet en een hoger gezondheidsrisico dan iemand met een peerfiguur, waarbij het vet zich meer op de benen en dijen verzamelt. Het vet rondom benen en dijen is namelijk subcutaan vet, terwijl het buik vet voornamelijk visceraal is. Zo geeft de BMI* inzicht in je gewicht ten opzichte van je lengte, maar niet in de mate waarin vet verdeeld is. Daarom is het van belang ook je buikomvang te meten. Met daarbij een viscerale vetmeting kun je bepalen of je een TOFI bent (Thin Outside, Fat Inside) of juist een FOTI (Fat Outside, Thin Inside). Deze viscerale vetmeting is belangrijk omdat visceraal vet niet ongevaarlijk is.