3 feitjes over onze Health Check

3 weetjes over onze Health Check 

 Article written by: Marguerite van Randwijck, arts & co-founder Holland Health Clinic

Een Apk-keuring voor je lichaam, dat is hoe je een Health Check een beetje kunt zien. Laat je je onnodig bang maken als je preventief je gezondheid laat onderzoeken? Absoluut niet! De bedoeling van een Health Check is namelijk niet om ziektes op te sporen en zo angst te zaaien, maar om een totaalbeeld te schetsen van je gezondheid. Op deze manier kun je op tijd de juiste actie ondernemen om zo gezondheidswinst te behalen. Met een mooi woord noemen we dit; een holistische aanpak. Benieuwd naar 3 weetjes over onze Health Check? Lees dan zeker verder!

 

Totaalbeeld

Om jou het beste advies te kunnen geven schetsen wij een totaalbeeld op basis van onze vijf pijlers: mind, motion, measurements, motivation en metabolics. De eerste pijler ‘mind’ focust zich erop hoe jij als persoon in elkaar zit. Heb je misschien te veel stress? Slaap je genoeg? Hoe gaat het sociaal met je en oefent dit impact uit op jouw gezondheid? De tweede pijler ‘motion’ focust zich op het bewegingspatroon. Denk hierbij aan je bewegings- en activiteitenpatroon, je flexibiliteit, je kracht en balans. De derde pijler ‘measurements’ richt zich meer op de specifieke waardes. Zijn jouw cholesterol, cortisol en glucosegehalte op een goed niveau? En hoe zit het dan met je BMI, buikomvang, bloeddruk, vitamies, organen en hormoonspiegel? Deze zaken worden allen grondig onder de loep genomen.

 

Vervolgens is het belangrijk om te kijken of je echt bereid bent om stappen te nemen naar een gezondere levensstijl als dat nodig blijkt te zijn. Samen met jou kijken we bij de pijler ‘motivation’ wat nodig is om jouw lichaam in topconditie te houden. Tot slot werpen we een blik op de laatste pijler ‘metabolics’. Wat eet je en is dat gezond? Misschien eet je te veel koolhydraten of juist te weinig. Drink je genoeg water en welke vitamines mis je mogelijk.

 

Biomarkers

De Health Check zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in vele biomarkers, samengesteld in een duidelijk rapport. De vinkjes zijn groen of oranjegekleurd; groen geeft aan dat de biomarker zich binnen de norm bevindt en oranje geeft aan dat er behoefte is aan aandacht. Maar wat zijn biomarkers nu precies? Biomarkers zijn biologische markers die de medische staat van een patiënt specifiek en reproduceerbaar kunnen meten. Bij de Health Check worden vele biomarkers gemeten, zoals je bloeddruk, vetpercentage, gehoor, slaapscore and many more!

 

Volledige aandacht  

Het uiteindelijke rapport zal voorzien zijn van de feedback van onze vijf specialisten, vijf deskundigen weten uiteindelijk meer dan 1. Ons team bestaat uit een arts, cardioloog, bewegingswetenschapper, voedingsdeskundige en tot slot een psychologe. Tijdens de Health Check nemen we echt de tijd voor jou, ieder mens is namelijk uniek. Tijdens de intake is er genoeg tijd om al jouw vragen en zorgen aan bod te laten komen. Na twee weken zullen de resultaten volgen, tijdens een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek worden deze uitgebreid besproken. Tot slot volgt na zes maanden een follow-up-gesprek waarin we ons erin zullen verdiepen hoe het nu met je gaat.

 

De Health Check kan een mooie opening zijn om bewuster bezig te zijn met de verschillende aspecten van jouw gezondheid. Natuurlijk biedt een Health Check geen garantie voor de toekomst, maar bewuster bezig zijn met je leefstijl is natuurlijk nooit verkeerd! Benieuwd wat deze check voor jou kan betekenen en/of heb je nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op.