Tientallen jaren geleden begon de cosmetische branche met botuline toxine, fillers en plastische chirurgie waarbij veel artsen de regel hanteerde: hoe strakker, hoe beter. Gelukkig is binnen de cosmetische branche de laatste jaren steeds meer een verschuiving gaande naar natuurlijke schoonheid én tegelijkertijd ouder durven worden. De focus hierbij ligt niet meer op het stilleggen, maar op het vertragen van het verouderingsproces met natuurlijke huidverjonging als einddoel. In 2023 liet de cosmetische geneeskunde zien dat een natuurlijke uitstraling en huidverjonging door middel van regeneratieve huidbehandelingen steeds populairder wordt bij cliënten. Wat is nu de trend van 2024?

Trend van 2024: een gezonde huid!

Bij AAYA zul je dit jaar steeds vaker verschillende regeneratieve huidbehandelingen tegenkomen. Wij zijn erg fan van van deze huidbehandelingen omdat het zorgt voor een natuurlijke en prachtige manier van ouder worden. Regeneratieve huidbehandelingen zijn injectables zoals Radiesse®, Profhilo®, Restylane® Skinbooster en PhilArt® en Energy based devices, zoals de Tixel®. Deze behandelingen zijn gericht zijn op het verbeteren van de huid door je eigen huidcellen te stimuleren en activeren. In 2024 staat de kwaliteit van je huid centraal.

Radiesse®: de ultieme collageen booster

Radiesse® hyperdiluted is een natuurlijke collageenbooster met een bijzondere werking. Het is de perfecte oplossing voor het verstevigen van een slappe huid maar ook om de huidkwaliteit te verbeteren. Radiesse bestaat uit een gel met calcium microsferen wat de collageenproductie in huid aanzet. Het kwalitatief hoogstaande product zorgt voor de stimulans van de natuurlijke collageenaanmaak in de huid waardoor maanden na de behandeling de huid op een natuurlijke manier blijft verbeteren.

PhilArt®: de skinbooster voor een natuurlijke verjongingsproces

Deze behandeling is nieuw bij AAYA! Een prachtige skinbooster die ervoor zorgt dat je huid op een natuurlijke wijze steviger en elastischer wordt. PhilArt® is een behandeling die gebruikmaakt van polynucleotiden, de bouwstenen van jouw DNA. Deze krachtige bestanddelen hebben weefselherstellende en ontstekingsremmende eigenschappen, stimuleert collageen en elastine aanmaak in de huid en heeft een hydraterende en anti-oxiderend effect. Dit betekent dat de behandeling het natuurlijke verjongingsproces van je huid op gang brengt. Het resultaat? Een geleidelijke, natuurlijk ogende verbetering van de verouderende huid; een betere hydratatie, vermindering van fijne lijntjes en rimpels en een algehele verbetering van de huidkwaliteit. Ook is het een effectieve behandeling voor pigmentatie, acne en littekens! De PhilArt® Skinbooster werkt dus anders dan een ‘normale filler'. Het is niet ontworpen om volume te vervangen maar leidt tot een significante verbetering van de huidkwaliteit.

Profhilo: natuurlijke huidverjonging met een prachtige glow

Profhilo is gemaakt van puur hyaluronzuur en is geen filler. Het stimuleert de huid eigen aanmaak van collageen en elastine en zorgt voor een verbetering van de huid zonder het uiterlijk te veranderen. Profhilo voegt geen volume toe aan het gezicht maar zorgt voor hydratatie, versteviging en een prachtige glow! Het is uitermate geschikt voor het verbeteren van de huid op een natuurlijke manier.

Thuis aan de slag

Radiesse®, PhilArt® en Profhilo zijn effectieve behandelingen die je in de kliniek kan laten doen, maar toch is de zorg voor je huid niet te beperken tot de behandelkamer van AAYA in Amsterdam of Lochem. Thuis actief bezig zijn met je skincare routine is eigenlijk net zo belangrijk! Het draait allemaal om de ingrediënten in jouw huidverzorgings-producten. Veel verpakkingen, potjes en merken zien er aantrekkelijk uit, maar het is veel belangrijker om te begrijpen wat ze daadwerkelijk voor je huid doen. De kern van een effectieve skincare routine omvat beschermen, exfoliëren, activeren en hydrateren. Bij AAYA hanteren wij een skincare cyclus waarbij je alleen op bepaalde dagen actieve ingrediënten gebruikt (prikkeldagen), gevolgd door ‘rust-dagen'. Wil je nog meer tips voor een stralende huid in de winter? Klik hier.

Schoonheid begint van binnenuit

Het is écht waar: een gezonde en stralende huid begint van binnenuit. De gezondheid van je huid wordt namelijk in grote mate beïnvloed door interne factoren zoals voeding, slaap en beweging. Voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten spelen een enorm belangrijke rol bij het behoud van een gezonde huid. Bij AAYA combineren we niet voor niets Health met Cosmetic! Wist je dat een evenwichtige voeding niet alleen de celregeneratie ondersteunt, maar ook helpt bij het verminderen van ontstekingen en een jeugdige uitstraling bevordert? Een goede nachtrust kan natuurlijk ook niet ontbreken, omdat tijdens de slaap het herstelproces van je huid in volle gang is, waarbij nieuwe cellen worden aangemaakt en schade wordt hersteld. Beweging hoort ook nog in het rijtje thuis. Onderzoek toont namelijk aan dat regelmatige lichaamsbeweging de bloedcirculatie verbetert, wat de huid van extra zuurstof en voedingsstoffen voorziet. Kortom, het koesteren van een gezonde leefstijl met aandacht voor voeding, slaap en beweging is van belang voor een gezonde en stralende huid.

Wil je graag op maat advies over je huid? Bij het AAYA Huidconsult bekijken we jouw huid en geven we je op maat advies en informatie over jouw ideale Skin Care Routine thuis en eventuele huidverbeterende behandelingen die je bij ons in de kliniek kan doen. Klik hier om een afspraak te maken.