AAYA-proof recept | Gezonde bananenbrood

 

Een lekkere zelfgemaakte gezonde bananenbrood met maar 7 ingrediënten! Heerlijk om als gezond tussendoortje te nemen met een kopje thee of koffie bij dit koude weer. Ook nog eens een recept zonder toegevoegde suikers (alleen de natuurlijke suikers afkomstig van banaan en dadels), wat het uitermate geschikt maakt voor de maand januari waar we vaak bezig zijn met goede voornemens zoals gezonder eten, minder of geen alcohol drinken, meer sporten en afvallen. Zet de oven maar aan en binnen 1 uur heb je een heerlijke gezonde bananenbrood op tafel. Enjoy!

 

Ingredienten:

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 160 gram speltbloem
  • 80 gram amandelmeel
  • Snuf kaneel
  • Half zakje bakpoeder
  • 3 dadels (verse)
  • Keukenmachine
  • Cakevorm

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Leg de dadels 5 minuten in warm water zodat ze wat zachter worden, verwijder de pit en snijd in stukjes. Meng 3 bananen met de eieren, kaneel en dadels in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. Doe dit in een kom en spatel de speltbloem, amandelmeel en bakpoeder er door.
  2. Giet het beslag in een cakevorm en leg een gehalveerde banaan er bovenop. Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het bananenbrood gaar is.
  3. Tips bananenbrood: je kunt ook eventueel walnoten of pecannoten toevoegen aan het beslag. Bewaar het bananenbrood afgedekt met folie of vries het in plakjes in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand.
  4. Note: dit recept bevat geen toegevoegde suikers, alleen natuurlijke suikers van banaan en dadels

 

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/gezond-bananenbrood/