AAYA’s skincare routine

AAYA’s skincare cyclus: een effectieve routine

Last van huidveroudering, acne of rosacea? Hoe krijg je nou een stralende gezonde huid? Met filler, laser en botox? Dat kan zeker helpen, maar de basis begint thuis en doe je zelf. Met jouw dagelijkse skincare! Hup, activeren die huid. Zo hou je ‘m stralend en fris. Maar natuurlijk niet teveel prikkelen. Bij AAYA hanteren wij een skincare cyclus waarbij je alleen op bepaalde dagen actieve ingrediënten gebruikt (prikkeldagen), gevolgd door ‘rust-dagen’. Benieuwd naar hoe je op deze effectieve en simpele manier je huid laat stralen?

Een goede huidverzorging en routine is van groot belang voor een gezonde, stralende en gebalanceerde huid. Je huid is je visitekaartje. Maar hoe kan je dit het beste doen zonder fratsen en verschillende dure producten? Er zijn zoveel huidverzorgingsproducten op de markt, dat het soms lastig is om een product of routine te vinden die goed bij je huid past. Maar eigenlijk is het heel simpel! Het start met een goede hydraterende basiscrème en een routine, waarbij je maar twee tot drie avonden in de week producten hoeft te gebruikt met actieve ingrediënten die je huid gezond houden en het verouderingsproces vertragen.

AAYA’s skincare cyclus: een routine waarbij je twee avonden van de week producten met actieve ingrediënten gebruikt, gevolgd door vijf avonden rust met een hydraterende serum en basiscrème. Met deze routine zorg je voor een gebalanceerde huidverzorging die weinig producten vergt en zeer effectief is (ook qua kosten). Je zorgt er ook voor dat je je huidbarrière beter beschermt en niet te veel aantast door verschillende verzorgingsproducten. En belangrijker, je huid wordt ook effectiever gestimuleerd om het verouderingsproces te vertragen!

Hoe gaat AAYA’s skincare routine in zijn werk? En welke producten kan je hiervoor het beste gebruiken?

Avond 1: Exfoliëren (een beetje opschuren)

Reinig de huid met je favoriete facewash, dep de huid droog en breng een exfoliërend product aan. Advies is om een zachte glycolzuur peeling te gebruiken en geen scrub met harde korrels, dit kan namelijk je huidbarrière beschadigen. Glycolzuur komt van fruitzuren en heeft een zachte exfoliërende werking. Het zorgt ervoor dat dode huidcellen makkelijker van de huid loslaten en helpt het verminderen van verstopte poriën en mee-eters. Ook heeft onderzoek laten zien dat glycolzuur een hydraterende werking heeft waardoor fijne lijntjes afnemen en de huid er stralender en frisser uitziet.

AAYA is fan van de ‘Smooth resurface glycolic peel’ van Neostrata. Dit product is hier uitermate geschikt voor. Een mooie en effectieve wekelijkse exfoliërende verzorging die zorgt voor een stralende en stevigere huid en ook goed is voor de huidbarrière. De verpakking vinden we ook heel prettig: een doosje met watjes waar je het zuur overheen doet. Zo pak je makkelijk 1 watje en je kan meteen peelen.

Avond 2: Activeren  

Breng op de tweede avond nadat je de huid hebt gereinigd, een Retinol serum of crème aan over het hele gezicht, hals en decolleté. Retinol is een retinoide, een vorm van Vitamine A, die de gouden standaard vormt als ingrediënt voor het verminderen van zichtbare tekenen van vroegtijdige huidveroudering. Het vernieuwt de huid, vervaagt rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekjes en zorgt ook voor een stevigere, gladdere en egale huid. Het is trouwens ook een anti-acne middel en wordt hier vaak voor voorgeschreven. Als de ‘R’ in de maand is, schrijven we na een consult tretinoine voor. Dit is de sterkste vorm van vitamine A voor de huid en alleen op recept verkrijgbaar. Vanwege de toegenomen zongevoeligheid van de huid bij tretinoine doen we dit alleen als de ‘R’ in de maand is. 

Bij AAYA hebben we de ‘Retinol intensive serum (0.5% Retinol)’ van Endocare wat een hoogstaand en effectief serum is met een huidvernieuwend en huidverbeterend effect. Voor een nog efficiëntere werking kan je in de koudere herfst/wintermaanden (oktober t/m maart) Tretinoine (Vitamine A zuur) gebruiken. Dit is een sterkere en effectievere variant van Retinol. Naar tretinoine is veel onderzoek gedaan en staat vast dat het een huidverjongend effect heeft. Het zorgt voor verbetering van de huidstructuur, vermindert rimpels en verbleekt storende pigmentvlekken. Het stimuleert tegelijkertijd de celdeling en de collageen en elastine aanmaak in de huid. Tretinoine crème is een prachtig product, en omdat het daadwerkelijk iets in de huid veranderd is het alleen via een recept van de arts verkrijgbaar. Ben je benieuwd of Tretinoine crème iets voor jou is, kom gerust langs bij 1 van onze cosmetische artsen voor skincare advies op maat.  

Avond 3, 4, 6, 7: Rust en herstel

Op de derde, vierde, zesde en zevende avond is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Na het reinigen van de huid, dep je huid droog, breng een hydraterende serum aan en sluit af met een voedende en hydraterende basiscrème.

Je kan voor deze avonden heel goed je favoriete hydraterende serum gebruiken. Bij AAYA hebben we de regenererende en hydraterende ‘Serum’ van Endocare. Voor de basiscrème is het belangrijkst dat je een crème hebt die een hydraterende werking heeft, meer is niet nodig. De voornaamste functie is om je huidbarrière te beschermen, te voeden en te ondersteunen. AAYA heeft haar eigen ‘AAYA No Nonsense Night Cream’, die hier mooi op aanvult; een rijke voedende gezicht crème die de huid kalmeert, hydrateert en voedt.

Avond 5: Activeren

 Op de vijfde avond kan je de huid weer activeren. Of met de retinol, met vitamine C serum of met een andere AAYA favoriet: het slakkenslijm! Nee niet letterlijk slakkenslijm natuurlijk, maar het is er wel op gebaseerd.  De SCA Growth Factor Technology van Endocare is rijk aan groeifactoren. Doordat ze direct op de fibroblasten inwerkt, helpt ze de activiteit van verouderde cellen te stimuleren en de cellen zelf te herstellen, waardoor die zich weer als jongere cellen gaan gedragen en opnieuw kwalitatief collageen gaan produceren.  

Wil je een snelle oppepper voor de feestdagen, wij zijn enorm liefhebber van de ‘Anti-aging ampullen’ van Endocare, die een verzachtende, regenererende, hydraterende en antioxiderende werking heeft. Het helpt de huid herstellen en regenereren, waardoor je huid letterlijk een boost krijgt. Je huidstructuur verbeterd waardoor je een stralende en gerevitaliseerde uitstraling krijgt!

Overdag: Beschermen

Voor de ochtenden kan je je eigen dagcrème en routine toepassen. Ons advies is om wel een hydraterende dagcrème te gebruiken met een SPF (sun protection factor) zodat je je huid beschermt tegen de UV-stralen overdag.

Heb je een huid die wat aandacht nodig heeft en wil je graag skincare advies op maat? Maak gerust een afspraak met een van onze cosmetisch artsen.