Klachten als een verdwenen taille, obsessief bezig zijn met calorieën tellen, elk jaar toch een kilo zwaarder, een verhoogde bloeddruk en misschien zelfs last van diabetes type 2? Herken je één of meer van deze klachten? Dan ben je waarschijnlijk ook al op de hoogte van het vaste riedeltje om gewicht te verliezen, namelijk gezonder eten en meer bewegen. Ooit gehoord van medisch afvallen met gezonde voeding en injecties? Dit kan voor jou de doorbraak zijn! Met eetlustremmende medicatie en hulp op weg naar een gezonde leefstijl krijg je vanaf nu wel grip op jouw gewicht. Benieuwd hoe jij gezond en gericht jouw droomgewicht bereikt? Wij helpen je graag op weg naar jouw ideale gewicht met het droomgewicht consult bij AAYA! Het droomgewicht consult kent 3 fases, waarbij wij jou helpen en ondersteunen om je droomgewicht te bereiken.

Fase 1: Droomgewicht consult
Tijdens de intake van het droomgewicht consult luisteren we naar je wensen en nemen we de tijd om jouw gezondheid en gewichtsbeloop in kaart te brengen. Er worden een aantal metingen uitgevoerd, zoals biometrie en laboratoriumonderzoek (Measurements) en je krijgt een uitgebreide vragenlijst op basis van onze fundamenten van gezondheid: Motivation, Mind, Metabolics en Motion. Rekeninghoudend met deze vijf fundamenten, wordt een medische en holistische aanpak geboden. Je ontvangt ook een ‘Lifestyle’ dagboek die je gedurende zeven dagen dient bij te houden. Zo ontstaat een volledige analyse van jouw voeding, slaap, stress en beweging. Tijdens het consult wordt, indien van toepassing, ook uitleg gegeven over de eetlustremmende medicatie Saxenda. Je kan ervoor kiezen om je droomgewicht te bereiken door middel van leefstijl veranderingen met of zonder medicatie. Dit is iets wat je samen met je behandelend arts bespreekt. Saxenda is een medicijn wat op eigen rekening besteld kan worden. Na 1-2 weken wordt het vervolgconsult ingepland. Tijdens dit tweede consult worden jouw geanalyseerde gegevens doorgenomen en besproken en krijg je een uitgebreid Droomgewicht rapport. Aan de hand van jouw uitkomsten wordt een persoonlijk plan van aanpak gemaakt. Als je met behulp van medicatie (Saxenda) je droomgewicht wilt bereiken, dan neemt je arts met jou het stappenplan van Saxenda door en plaats je samen met je arts je eerste Saxenda injectie.

Fase 2: Droomgewicht startprogramma
Als je hebt gekozen voor afvallen met behulp van Saxenda dan kom je in fase 2 terecht van het droomgewicht programma. Je hebt het Droomgewicht consult succesvol doorlopen en start met dagelijkse Saxenda injecties om jouw droomgewicht te bereiken. Tijdens deze fase word je een maand lang begeleid door jouw arts en ondersteund door de eetlustremmende medicatie Saxenda. Je houdt gedurende deze fase een leefstijlplanner bij waar je je eetpatroon bijhoudt. Daarnaast heb je wekelijks een telefonisch consult met je arts om de voortgang en het beloop van Saxenda te bespreken. Je arts zal wekelijks vragen of je last hebt van eventuele bijwerkingen en of je al verschil merkt in je eetpatroon. Afhankelijk van jouw situatie zal de arts de dosering van Saxenda bepalen. Normaliter wordt de dosering van Saxenda wekelijks een stapje verhoogd, tot dat je op een dosering zit waar jij het meeste baat bij hebt. Tot slot heb je na 4 weken weer een fysiek consult met jouw arts waarin de voortgang en vervolgstappen worden besproken (begeleidingsprogramma van 3 maanden). Ook zullen er opnieuw biometriemetingen worden uitgevoerd en opnieuw een Saxenda recept worden uitgeschreven voor de vervolg maanden.

Fase 3: Begeleidingsprogramma Droomgewicht regulier of light
Goed bezig, houd vol; je bent beland in de laatste fase van jouw droomgewicht! Na het startprogramma kom je in een fase terecht waarbij je twee verschillende kanten op kan gaan. Je hebt de keuze uit het droomgewicht programma ‘regulier’ of ‘light’. Welke keuze je maakt, hangt af van jouw voorkeuren en ambitie. Tijdens deze fase word je 3 maanden lang begeleid door jouw arts en ondersteund door de eetlustremmende medicatie Saxenda. Gedurende deze fase houd je opnieuw een leefstijlplanner bij en ontvang je wekelijks inspirerende en motiverende mails. Bij het programma ‘regulier’ heb je elke maand een consult met jouw arts waarin jouw voortgang en vervolg wordt besproken. Tijdens dit consult worden biometrie metingen uitgevoerd en jouw gezondheidsstatus en beloop besproken aan de hand van de 5 M’en. De arts kijkt graag met jou mee en geeft advies over de mogelijke inzet van aanvullende ‘bouwstenen’, zoals een consult met onze psycholoog Ilonka of een consult met onze voedingsdeskundige. Om de twee weken heb je als stok achter de deur een tussentijdse meting bij de assistent. Ook zij brengt jouw voortgang in kaart, motiveert en stuurt indien nodig bij. Tijdens deze tussentijdse meting bij de assistent wordt jouw biometrie gemeten en de voortgang en aandachtspunten besproken. De opbouw van het droomgewicht ‘light’ is bijna hetzelfde, echter heb je tijdens dit programma maar één consult met jouw persoonlijke arts aan het eind van de 3 maanden, in plaats van iedere maand.

Kosten
Ook niet onbelangrijk om te weten, wat zijn de kosten?
– Droomgewicht consult: 199 euro
– Droomgewicht startprogramma (1 maand): 199 euro + kosten Saxenda injectiepennen en naalden
– Begeleidingsprogramma regulier (3 maanden): 149 euro per maand + kosten Saxenda injectiepennen
– Begeleidingsprogramma light (3 maanden): 99 euro per maand + kosten Saxenda injectiepennen

Saxenda is een medicijn wat op eigen rekening wordt gekocht.
– 1 Saxenda injectiepen: 65 euro (je moet er van uit gaan dat je ongeveer 2-3 Saxenda injectiepennen nodig hebt per maand, dit is ook afhankelijk van je Saxenda dosering)
– 1 doosje steriele injectienaalden (100 stuks): 19,50 euro

Vragen aan onze arts
Onze leefstijlarts (en huisarts) Quirien Toppinga helpt graag om cliënten hun droomgewicht te bereiken:

Wat is volgens jou onmisbaar tijdens de intake van het droomgewicht consult?
‘’Tijdens de intake zie ik dat cliënten hoog zitten in hun emotie, ze hebben in hun beleving gefaald en zitten niet lekker in hun vel. Naar mijn mening is het essentieel om tijdens de intake veel aandacht te besteden aan deze emoties en gevoelens. Daarbij wil ik graag weten wat cliënten hun motivatie, doelen en ambities zijn. Wat willen ze geven en wat willen ze ervoor laten om hun droomgewicht te bereiken. Wat past wel bij iemand en wat niet. Dat zijn vragen waar ik samen met de cliënt achter probeer te komen om zo een persoonlijk plan van aanpak te kunnen maken. Natuurlijk worden er ook allerlei metingen gedaan. Aan de hand van deze vragen en metingen krijgen we een volledig beeld van de cliënt en kan ik een persoonlijk plan van aanpak maken.’’

Voor wie is het droomgewicht consult geschikt en voor wie niet?
‘’Het droomgewicht consult is voor iedereen geschikt. Aan de ene kant kunnen we mensen helpen die erg graag willen afvallen maar niet weten hoe en hier hulp bij nodig hebben. Aan de andere kant helpen we mensen die al een redelijk gezond gewicht hebben maar betere eetgewoontes en een gezondere leefstijl willen. Met als resultaat dat onze cliënten meer controle over hun gewicht krijgen en een vergrote kennis over hun leefstijl.’’

Krijg je Saxenda vergoed bij het droomgewicht consult?
‘’Het geneesmiddel Saxenda wordt vergoed voor volwassenen die aan onderstaande voorwaarden voldoen:
– Je volgt al 1 jaar gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voorafgaand aan start van Saxenda.
– Je hebt een BMI hoger dan 40 of een BMI hoger of gelijk aan 35 met hart- en vaatziekte, slaapapneu en/of vastgestelde artrose
– Je wilt niet of komt niet in aanmerking voor een maagverkleining
– Je hebt geen diabetes mellitus (suikerziekte) type 2

Ben je benieuwd of Saxenda iets voor jou is? Of heb je hulp nodig bij het afvallen (met of zonder medicatie)? Onze AAYA-artsen staan voor je klaar dus plan zeker jouw droomgewicht consult in!