Wie wil er nu niet krachtig en prachtig tachtig worden? Iedereen waarschijnlijk. Toch wachten veel Nederlanders nog steeds met het inschakelen van hulp tot ze daadwerkelijk ziek zijn. Maar draai de benadering eens om. Door op tijd inzicht te krijgen in hoe je lichaam functioneert, inclusief genetische aanleg, tekorten en/of overschotten in combinatie met jouw leefstijl, kun je potentiële gezondheidsproblemen eerder opsporen en mogelijk voorkomen. Ken jij jouw cijfers? Weet je hoe jouw lichaam het beste functioneert én wat daarvoor nodig is? Wellicht is een AAYA Health Check iets voor jou…

Wanneer een AAYA Health Check doen?

Iedereen ervaart wel eens vermoeidheid, pijntjes, of wat kilo’s die eraan vliegen. Deze klachten verdwijnen soms met kleine leefstijlaanpassingen, maar kunnen ook langdurig aanhouden. Vaak ligt er een oorzaak achter deze symptomen, en als je die kent, kun je gericht aan oplossingen werken. Als je je moe voelt, net iets te zwaar bent, stijf bent, en merkt dat je minder sportief bent dan voorheen, wil je niet nog een heel jaar in dezelfde toestand verkeren. Met 2024 om de hoek wordt het daarom weleens tijd voor actie, denk je niet? Wat is dan de eerste stap? Bij AAYA adviseren we een Health Check als eerste stap in de goede richting. Zie het als een soort APK voor je lichaam. Meten is weten: weten wat je scores zijn en wat je kan én wil veranderen. Kennis is macht: macht over jouw gezondheid én je eigen gedrag.


Wat is een Health Check eigenlijk?

Een Health Check is eigenlijk een APK voor je lichaam; een gezondheidsonderzoek dat inzicht verschaft over jouw algehele gezondheid. Onze AAYA Health Check gaat een stap verder. Onze Health Check richt zich namelijk op de vijf pijlers – Motivation, Mind, Motion, Metabolics & Measurements- van jouw gezondheid om zo een meer holistisch beeld te kunnen geven. De Check worden uitgevoerd door ons uitgebreide team van artsen en gezondheidsprofessionals en omvatten verschillende tests, metingen en evaluaties om jouw leefstijl en huidige gezondheid te beoordelen. De verschillende aspecten van jouw gezondheid worden onderzocht, zoals bloeddrukmetingen, bloedonderzoek (bijvoorbeeld cholesterolniveaus en bloedsuikerspiegel), lichamelijk onderzoek, gewichts- en BMI-metingen, en gevalideerde vragenlijsten over hoe je voelt. Ook vragen we naar je eetpatroon, je slaap en beweging. Het doel van onze AAYA Health Check is om inzage én advies te geven over hoe je gezondheidswinst kan behalen. Eenvoudig. Haalbaar. In jouw tijd. De Health Check is daarmee preventief van aard en kan jou helpen bij het nemen van proactieve stappen om je gezondheid te verbeteren. AAYA biedt 2 soort Health Checks: de uitgebreide Health Check PLUS en de Health Check Regular. Bij AAYA zien we je graag van binnen- en van buiten Amazing As You Are.


Waarom bij AAYA?

Bij AAYA nemen wij jouw gezondheid écht serieus, omdat we ruim de tijd nemen. Ieder individu is uniek en verdient een persoonlijke benadering. Ons toegewijde team, onder leiding van dezelfde arts, staat klaar om echt naar je te luisteren. Van het uitgebreide intakegesprek waar al jouw vragen en zorgen aan bod komen tot de gedetailleerde resultatenbespreking twee weken later. Wat maakt onze Health Check dan nog completer? Wij hebben onlangs de microbioomscreening toegevoegd aan de Health Check PLUS, waardoor je een diepgaand inzicht krijgt in jouw darmgezondheid. Benieuwd hoe deze microbioomscreening werkt? Je leest het in dit nieuwste interview met Wouter & Evgeni.


Welke Health Check past bij jou?

De Health Check Regular kost €199 en wordt jaarlijks aangeboden. Het omvat twee consulten met een leefstijlarts, biometrische metingen zoals buikomvang, bloeddruk en vetpercentage, familieanamnese, medische voorgeschiedenis, cardiovasculaire biomarkers zoals cholesterol en nierfunctie, een ECG (hartfilmpje), leefstijlonderzoek door middel van vragenlijsten over motivatie, geestelijke gezondheid, beweging, voeding en metabolisme, resulterend in een duidelijk en overzichtelijk gezondheidsrapport.

De Health Check Plus bevat alles van de Health Check Regular aangevuld met net iets meer extraatjes. Met een prijs van €449, omvat deze check extra bloedonderzoek van organen zoals lever, nieren en schildklier, oog- en gehoortesten, urineonderzoek, longfunctietest, gevalideerde microbioomscreening en een 7-daags leefstijldagboek. Het biedt daarmee een uitgebreider inzicht in jouw gezondheid en leefstijl. Aanvullende opties bieden we ook zoals: uitgebreider microbioom onderzoek of een Nutrigen DNA-test. De keuze tussen de twee hangt af van jouw specifieke behoeften en de gewenste diepgang de Health Check.

Wil je investeren in je gezondheid om krachtig tachtig te worden? Overweeg dan de Health Check Regular voor een jaarlijkse APK met leefstijl voor je lichaam. Als je op zoek bent naar een nog uitgebreider overzicht, met extra screenings en aanvullende mogelijkheden, overweeg dan zeker de Health Check Plus. Neem de eerste stap naar een gezonder leven door preventief voor je lichaam te zorgen. Maak vandaag nog een afspraak voor een adviesgesprek en kom erachter welke Health Check het beste bij jou past.