De mond is een echte blikvanger. Met name de lippen zijn van grote invloed op je uitstraling, denk hierbij aan de vorm, de kleur en het volume. Niet voor niets gebruiken vrouwen al eeuwenlang lippenstift om hun lippen te accentueren. Helaas hebben we de laatste jaren een verkeerd beeld gekregen van lip fillers, waarbij lippen regelmatig te vol of dik worden gevuld met een onnatuurlijke uitstraling als gevolg. Maar het goede nieuws is, opvullen van lippen kan ook op een hele natuurlijke en subtiele manier waarbij rekening wordt gehouden met de balans in het gezicht. Ben je niet tevreden over je lippen? Of worden jouw lippen door het ouder worden dunner als gevolg van het verlies van volume? Wat voor jou de reden ook mag zijn, een lip filler kan mogelijk de gewenste oplossing zijn! Bij AAYA kijken we altijd naar de balans in je gezicht waardoor je altijd met een normale uitstraling en lippen de deur uitloopt.

 

Waarom een filler met hyaluronzuur?
Voor de opvulling van de lippen wordt gebruik gemaakt van een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is één van de bouwstenen van het lichaam. De moleculen in hyaluronzuur worden daarom door ons lichaam niet als vreemd gezien of afgestoten. Omdat de stof van nature in ons lichaam voorkomt, is de kans op een allergische reactie dan ook klein. Een filler op basis van hyaluronzuur is ook de enige filler die opgelost kan worden. Uit onderzoek blijkt dat een filler op basis van hyluronzuur hierdoor erg veilig en gebruiksvriendelijk is. Hyaluronzuur is namelijk een lange suikerteken en wordt heel langzaam door het enzym hyaluronidase afgebroken in glucose en water. Stel, je vindt het resultaat van de fillerbehandeling toch niet helemaal naar wens, kan de filler altijd actief worden opgelost met het enzym hyaluronidase. Hyaluronzuur is niet alleen veilig, maar zorgt ook nog eens voor een verbetering van de huid. De huid wordt door de filler namelijk gehydrateerd en de vorming van collageen wordt gestimuleerd. Deze bio-actieve stof zorgt ook voor soepelheid en veerkracht van de huid. Een behandelling met hyaluronzuur fillers kan dé oplossing zijn tegen volumeverlies, rimpels en contour vermindering in het gezicht. Na een behandeling met hyaluronzuur fillers heb je vaak je jeugdige, frisse uitstraling weer terug. Bij AAYA streven wij altijd naar een natuurlijk resultaat.

 

Lip filler behandeling
Hyaluronzuur fillers kennen verschillende diktes. Voor de behandeling van de lippen wordt gebruikt gemaakt van een zachte hyaluronzuur filler. Dit is belangrijk omdat je wilt dat je lippen soepel en zacht blijven. Voorafgaand aan de behandeling worden foto’s gemaakt van je gezicht en lippen, de arts brengt jouw gezondheid in kaart en er wordt een behandelovereenkomst getekend. Voordat er geprikt wordt, worden de lippen ingesmeerd met een verdovende crème die ongeveer 10 minuten moet inwerken. Vervolgens worden de lippen gedesinfecteerd en wordt de hyaluronzuur filler geïnjecteerd met ultradunne naaldjes. Deze dunne naaldjes maken het mogelijk om de precieze aandachtsgebieden te behandelen wat leidt tot een optimaal resultaat. Zo wordt er ten eerste gelet op de verhouding tussen de boven- en onderlip. Ten tweede wordt de verhouding tussen de lippen en de rest van het gezicht bestudeerd zodat er een mooi balans wordt behouden. Gedurende de behandeling zal de arts het resultaat gaandeweg laten zien. Het resultaat is bij hyaluronzuur fillers gelijk zichtbaar.

 

Na de behandeling
Na de behandeling kan je na enkele uren weer make-up op de lippen aanbrengen. Na de behandeling kan je de eerste dagen eventueel wat last hebben van blauwe plekken en/of lichte zwellingen, dit verdwijnt vanzelf na 1-3 dagen. De eventuele zwelling kan je soms verlichten met een koude kompres of ijs-pack. Na een filler behandeling is het belangrijk om 2 weken geen bezoek te brengen aan een sauna en/of de zonnebank omdat dat een zwelling kan veroorzaken. Vaak merk je ook een betere hydratatie van je lippen na een lipfiller behandeling. Weg met die schrale en droge lippen! Het resultaat van hyaluronzuur houdt ongeveer 6-12 maanden aan.

 

Naarmate we ouder worden, neemt het volume van onze lippen helaas af en dat kan als vervelend worden ervaren, zeker als je vroeger mooie, volle lippen had. De vermindering van het volume kan ook zorgen voor rimpels rondom de mond, waardoor je last kan hebben van lippenstift die daar makkelijk in door loopt. Ook kan je ervoor kiezen om subtiel het volume van je lippen te vergroten, als je altijd al ontevreden was over je dunne lippen. Met behulp van lipfillers zijn er dus meerdere opties mogelijk. Altijd met een natuurlijk resultaat, want bij AAYA kijken we goed naar wat bij jouw gezicht past. Benieuwd of lipfillers iets voor jou zijn en wat de mogelijkheden zijn? Boek dan nu jouw afspraak. Dat kan online of telefonisch (020- 210 1230).