Als arts, diëtist, orthomoleculair therapeut, personal trainer, fysiotherapeut, of leefstijlcoach probeer je mensen naar een gezonder en gelukkiger leven te begeleiden. Bij het bieden van effectieve begeleiding komen zeker wat uitdagingen kijken. Voel je als gezondheidsprofessional vaak de behoefte aan aanvullende medische analyses om je begeleiding naar een hoger niveau te tillen? Hier komt 'AAYA Professionals' om de hoek kijken, een effectieve service die gezondheidsprofessionals voorziet van de Green Zone Analyse. Benieuwd hoe deze analyse jouw cliënten helpt om krachtig tachtig te worden? Lees dan nu verder…..

Wat is de Green Zone Analyse?

De Green Zone Analyse is een gedetailleerd rapport dat gezondheidsprofessionals voorziet van extra gezondheidsinformatie, samengesteld door een van onze leefstijlartsen. Deze analyse maakt gebruik van zorgvuldig ontwikkelde vragenlijsten, zowel gevalideerd als open, die betrekking hebben op motivatie, slaap, zingeving, stress, beweging en voeding. Daarnaast omvat het ook een microbioomscreening, biometrie en bloedonderzoek. Het resultaat is een holistisch beeld dat jou helpt om een grondiger inzicht te krijgen in de gezondheid van jouw cliënten.

Het Green Zone Rapport

Alle gegevens worden samengebracht in een helder Green Zone Rapport. Het rapport is gebruiksvriendelijk en dus makkelijk af te lezen: de groene vinkjes geven aan dat de gegevens binnen de norm vallen, terwijl de oranje vinkjes aanduiden welke gegevens extra aandacht vereisen. Deze aanvullende informatie stelt jou als gezondheidsprofessional in staat om je cliënten nog sneller een diepgaander inzicht te geven in hun gezondheid. Het fijne is dat het Green Zone Rapport in één oogopslag inzicht biedt in zowel leefstijlparameters (zoals slaaptekort, stress en zittend beroep) als lichaamsparameters (zoals vetpercentage, cholesterol en HbA1C).

Het rapport omvat tevens een risico-inventarisatie met de NHG-preventiescore en het metabool syndroom. Hierdoor kunnen we een gepersonaliseerd rapport genereren dat niet alleen waardevol is voor jou en de cliënt, maar ook interessant is voor hun huisarts. Samenvattend geeft dit rapport jou de mogelijkheid om op maat gemaakt inzicht te bieden in de gezondheid van jouw cliënten, verdergaand dan traditioneel bloedonderzoek, met als doel het bevorderen van hun gezondheid op de lange termijn.

“De gezondheid van de mens is zeer complex, en is nooit 100% te verklaren door slechts één waarde. In de reguliere gezondheidszorg wordt vaak slechts een aspect van de gezondheid van de patiënt meegenomen. Bijvoorbeeld een afwijkende lab-waarde of een te hoge bloeddruk. De Green Zone Analyse neemt meerdere aspecten van de gezondheid mee, en geeft zo een completer beeld van iemands gezondheidsstatus. Beter voor patiënt én zorgprofessional, want je baseert jouw beleid op het hele verhaal.” Aldus Forentine de Boer, arts leefstijlgeneeskunde.

Focus op een perfecte begeleiding

Met behulp van de Green Zone Analyse brengen we dus diverse aspecten van je cliënten in kaart. We analyseren de verzamelde gegevens en verstrekken vervolgens duidelijke, eenvoudige en op maat gemaakte adviezen. Jij weet natuurlijk als geen ander dat er tal van leefstijl gerelateerde aandoeningen zijn, zoals hart- en vaatziekten, tumoren, overgewicht, gewrichtsklachten en diabetes type 2. Daarnaast kunnen ook veranderingen in levensfasen, zoals de overgang bij vrouwen, diverse klachten veroorzaken.

Bij AAYA staat ons team, bestaande uit een gynaecoloog, leefstijlartsen, psychologen, overgangsconsulenten en verpleegkundigen, klaar om de oorzaken van deze klachten te achterhalen. Ze beschikken over de benodigde medische kennis en hebben een brede kijk op gezondheid. De metingen kunnen zowel plaatsvinden in onze kliniek in Amsterdam als online via thuismetingen. Wat levert dit jou op? Een heleboel! Deze aanvullende inzichten besparen jou als gezondheidsprofessional namelijk heel veel tijd, zodat jij je kunt concentreren op een optimale begeleiding binnen jouw specifieke vakgebied. Op deze manier kun je sneller gezondheidswinst behalen voor jouw cliënt.

Benieuwd geworden? Stuur een e-mail naar sophie@aaya.nl en we plannen graag een afspraak met je in.