Overweeg je een facelift maar wil je absoluut geen chirurgische ingreep of een onnatuurlijk te strak getrokken gezicht? Goed nieuws: bij AAYA bieden we onze nieuwe AAYA Non-Surgical Facelift aan! Een effectieve gecombineerde aanpak met verschillende technieken en collageenboosters op de AAYA manier. Heb je naarmate je ouder wordt steeds meer last van hangwangen of een verslapte kaaklijn? Of stoor je aan je dunner wordende huid en komen er steeds meer rimpels en plooien bij? Wil je effectief je huidverslapping en afgenomen huidkwaliteit aanpakken zonder de risico's van een chirurgische facelift? In dit artikel lees je alles over onze Non-Surgical Facelift.

Wat is de Non-Surgical Facelift?

Onze Non-Surgical Facelift bestaat uit een combinatie van verschillende behandelingen waarbij we op een geavanceerde manier met verschillende technieken het effect van een facelift bereiken! Doordat we verschillende collageenboosters combineren met volumebehandelingen in een multimodale aanpak ontstaat er een synergetisch effect. Dit houdt in dat de verschillende behandelingen elkaar versterken, waardoor huidverslapping en verlies van volume effectief worden aangepakt voor een langdurig huidverbeterend en liftend effect! Een natuurlijk ogende verfrissing zonder de hersteltijd en risico's van een chirurgische facelift. Het grootste voordeel: geen sneetjes in de huid, niet onder narcose, en geen langdurige zwelling of blauwe plekken zoals bij een chirurgische facelift.

De Non-Surgical Facelift is super natuurlijk, alleen helaas geen quick – fix: om een super natuurlijk effect te realiseren is het behandeltraject 3 tot 4 maanden. Dit is, omdat er een aantal behandelingen plaats vindt over de tijd en de collageenboosters de huideigen aanmaak van collageen en elastine gaan stimuleren, wat enkele weken duurt. Het verstevigende en liftende effect wordt na ongeveer 3-4 maanden goed zichtbaar. Het traject begint met een 1e consult waarbij de huid en volume worden geanalyseerd, de Real Face Value app wordt gebruikt en het behandelplan en traject wordt besproken. Afhankelijk van je huidtype en mate van huidverslapping wordt er gekeken welke combinatie van behandelingen het beste bij jou past.

De voordelen op een rijtje

  1. Een natuurlijk gelift effect: De Non-Surgical Facelift zorgt voor een natuurlijk liftend effect door de huid van binnenuit te verjongen. Hierdoor behoudt je een natuurlijke uitstraling met tegelijkertijd verbetering van de huidkwaliteit en voorkom je een mogelijk te strakke of veranderde uitstraling door een chirurgische facelift.
  2. Niet-chirurgisch: Eerder in dit artikel benoemden we het al, in tegenstelling tot chirurgische facelifts is de Non-Surgical Facelift minimaal invasief. Het grote voordeel hiervan is dat er geen incisies nodig zijn, geen langdurige hersteltijd is of operatierisico's zijn.
  3. Veiligheid voorop: De collageenboosters die worden gebruikt zoals Radiesse, Profhilo, Philart en Tixel zijn veilig, effectief en goedgekeurd door gezondheidsinstanties voor cosmetisch gebruik. Het combineren van Radiesse met Profhilo, Tixel en/of PhilArt heeft een synergetisch effect. Radiesse, Profhilo, Tixel en PhilArt verstevigen en verbeteren allemaal de huid en stimuleren de collageenproductie. PhilArt heeft daarnaast ook de mogelijkheid om huidschade te herstellen (bijvoorbeeld bij zonneschade of littekens), terwijl Radiesse naast collageen stimulatie ook volume en stevigheid aan de huid toevoegt.
  4. Langdurig effect: Hoewel het enkele maanden duurt voordat je het liftend resultaat goed kan beoordelen, houden de effecten van de Non-Surgical Facelift langdurig aan. Dit komt doordat je huideigen collageen en elastine worden gestimuleerd die tekenen van huidveroudering verminderen. Omdat je immers wel ouder blijft worden, en invloeden van binnenuit (bijvoorbeeld hormonale schommelingen, stress) en van buitenaf (bijvoorbeeld UV-straling, luchtvervuiling) effect hebben op je huidkwaliteit, is het ons advies om jaarlijks een losse opfrisbeurt te laten doen met bijvoorbeeld Radiesse, Profhilo of PhilArt. Dit om je huid stralend te houden en het effect van de Non-Surgical Facelift te blijven stimuleren.

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Kennismaken

Voordat je een behandeling ondergaat in onze kliniek in Amsterdam of Lochem, zal je een consult hebben met een van onze cosmetisch artsen. Tijdens dit consult zal er naar je verhaal geluisterd worden en zal er beoordeeld worden welke combinatiebehandeling geschikt is voor jou. Dit is allemaal afhankelijk van jouw huidtype, volumeverlies en mate van huidverslapping. Er wordt een uitgebreide behandelplan en traject opgesteld en er is natuurlijk altijd ruimte om vragen te stellen en je specifieke wensen aan te geven.

De behandeling

De Non-Surgical Facelift bestaat uit een aantal behandelingen die verspreid worden over ongeveer 2-3 maanden. Tussen de behandelingen zit vaak 3-4 weken tussen. De behandelingen op zichzelf duren ongeveer 30 minuten en prikt slechts een beetje bij de injectie. Afhankelijk van de type behandeling en techniek kan bij enkele behandelingen gebruik worden gemaakt van een verdovende crème op het behandelgebied. Gedurende de eerste 2-3 maanden wordt je een paar keer gezien door je cosmetisch arts voor je behandelingen waarbij er uiteraard ook naar het effect wordt gekeken. Wel is het belangrijk om te weten dat het liftende effect van de Signature Non-Surgical Facelift pas goed te beoordelen is na ongeveer 4 maanden.

Nazorg

Na een behandeling kan je huid er een beetje rood of gezwollen uitzien door de prikjes, dit verdwijnt vaak binnen een paar uren of dag weer vanzelf. We raden je aan om 48 uur na de behandeling niet intensief te gaan sporten, en 2 weken geen sauna, zonnebank of huidtherapeut/schoonheidsspecialist te bezoeken. Na enkele weken zal je o.a. door de toegenomen collageenproductie geleidelijk verandering zien, waarbij je huid er gezonder, steviger en jeugdiger uitziet.

Ben je benieuwd of de Non-Surgical Facelift aansluit bij jouw wensen? Bij AAYA bekijken we jouw huid en geven we je op maat advies en informatie over jouw ideale behandeling. Klik hier om een afspraak te maken.