Kijk voor informatie over dit recept op de website van feastingathome!

De komst van de herfst brengt een schat aan smaken met zich mee. De daling in temperatuur nodigt uit tot hartverwarmende gerechten, boordevol smaak en comfort.

Een kom warme kippensoep is als een omhelzing op een koude dag, oftewel een must voor het komende seizoen. Dit kippensoep recept met citroen en gember warmt je op tot op het bot! Bouillon-achtig en smaakvol, dit makkelijk aanpasbare recept is de perfecte basis voor noedels, rijst, quinoa, andere granen of bonen. Maar het kan ook keto of laag in koolhydraten worden gehouden!

Ingrediënten:

Vers:

  • 450 g kippendij, zonder bot en zonder huid (of gebruik kippenborst – in geval van grote kippenborst, snij door de helft)
  • 700 ml kippenbouillon
  • 70 g selderij, gesneden bosui, koriander of Italiaanse peterselie
  • 350 ml water
  • Citroensap naar smaak

Basis:

  • 2/3 grote uien, gesneden (of 2 grote sjalotten of preien)
  • 1 1/2 eetlepels verse gember, gesneden
  • 4 knoflooktenen, grof gesneden
  • 1 laurierblad
  • Snufje chili vlokken
  • 1/6 theelepel witte peper (of gewone peper)
  • Snufje zout
  • Een scheutje sesamolie (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verhit olie in een grote pan op middelmatig vuur. Voeg de ui, selderij, knoflook en gember toe en fruit 3 tot 4 minuten aan. Verlaag het vuur tot middelmatig-laag vuur en fruit 3-4 minuten langer aan tot er een goudbruine kleur is ontstaan.

2. Voeg de kippenbouillon, het water, zout, witte peper, laurierblad en kip zonder vel toe. Breng het mengsel aan de kook. Bedek de pan met een deksel en verlaag het vuur zodat de soep voor 20 minuten rustig kan sudderen. In het geval dat er kippenborst is gebruikt, moet de soep na 15 minuten al gecheckt worden.

3. De kip is klaar indien het makkelijk uit elkaar valt. Als dit het geval is, mag de kip uit elkaar gehaald worden en terug in de pan soep worden gelegd om nog 5 minuten langer door te sudderen.

4. Pers de citroen naar smaak uit en schep het over gekookte rijst, noedels of in de soep zelf.

5. Garneer met bosui of koriander (of allebei) en voeg optioneel nog een scheutje sesamolie of wat chilivlokken toe

Met dank aan feastingathome voor dit recept!