Hoe werkt een Nutrigen DNA Check?

Hoe werkt een Nutrigen DNA Check?

Wil je graag slank de zomer in, of wil je gewoon graag gezonder gaan leven? Ben je daarnaast benieuwd welke voeding en leefstijl perfect bij jouw lichaam past? De Nutrigen DNA Check van Fagron doorgrondt ieders unieke genetische oorzaken van overgewicht. Jouw gewicht en lichamelijk gezondheid worden namelijk bepaald door interacties tussen je genetische profiel en diverse omgevingsfactoren zoals voeding, beweging, stress, slaap en medicatie. Fagron NutriGen™ is een innovatieve genetische check welke gepersonaliseerd inzicht geeft in de meest effectieve levensstijl voor een gezond gewicht en optimale gezondheid. Ben je benieuwd wat je van deze check kunt verwachten? Lees dan zeker verder.

Genetische onderbouwing door Fagron
De firma Nutrigen is opgericht in 1990 in Rotterdam. Zij beschikken hiervoor sinds 2019 over een eigen hightechlaboratorium (Fagron Genomics). In begin 2020 ontwierp Fagron NutriGenTM, een DNA-check die gezondheidsprofessionals toelaat om gepersonaliseerd voedings- en levensstijladvies te geven. Deze DNA-checks worden bij Holland Health Clinic gebruikt om jou inzicht te kunnen geven in jouw gezondheid. De Fagron NutriGenTM analyseert 384 genetische variaties. Puntmutaties (zwakheden in je DNA) op bepaalde genen kunnen geassocieerd worden met eventuele klachten die zich voordoen. De Fagron NutriGenTM is dan ook het onmisbare puzzelstukje geworden om goede aanbevelingen te kunnen doen.  De resultaten uit de check worden vervolgens verder getoetst met een uitgebreide bloedanalyse. Het is immers niet omdat je een bepaalde puntmutatie hebt, dat daar ook met zekerheid klachten uit zullen voortkomen. Ook omgevingsfactoren spelen namelijk een belangrijke rol. Zo kan je bijvoorbeeld een genetische aanleg voor diabetes type 2 hebben, maar dit door gezond te leven en voldoende te bewegen toch vermijden. Om deze reden is deze check zo interessant en effectief: het laat ons toe om gepersonaliseerd advies te geven over voeding, levensstijl en gerichte supplementen, zodat je genetische zwakheden minder kansen krijgen om je gezondheid te ondermijnen.

‘’Door onze expertise en ervaring zijn wij in staat om jouw DNA-blauwdruk op de juiste manier te interpreteren en verbanden te leggen met jouw volledige patiëntendossier.’’

Jouw voedingspaspoort
Fagron NutriGenTM check maakt het mogelijk om de specifieke structuur van jouw DNA te kunnen duiken. Je ontdekt het volgende:

 1. Genetische oorzaken van overgewicht
 2. Opname van macronutrieten
 3. Opname van micronutriënten
 4. Invloed lichamelijke activiteiten
 5. Detoxificatievermogen (ontgiften)
 6. Intoleranties en gevoeligheden
 7. Hormoonbalans

Op basis van deze resultaten ontvang je als het ware een voedingspaspoort wat je levenslang kunt gebruiken. Je krijgt namelijk antwoord op de volgende vragen:

 1. Welk voedingspatroon past uitstekend bij mijn genetische profiel?
 2. Met welke lichamelijke activiteit verlies ik zeer doelmatig gewicht
 3. Op welke voeding reageert mijn lichaam goed of slecht?
 4. Welke voedingssuppletie past bij mij?

Voor wie?
De Fagron NutriGenTM check gaat veel verder dan slechts het aanpassen van jouw voedingspatroon om zo de overtollige kilo’s te verliezen. Deze check is ook geschikt als je last hebt van een te hoog stressniveau, darmproblemen, huidproblemen en of een hoge ontstekingsgevoeligheid. Ook dan levert deze check waardevolle en functionele inzichten op. De Fagron NutriGenTM check is voor iedereen die op zoek is naar een optimaal en exclusief persoonlijk voedings- en leefstijlplan op basis van jouw unieke en individuele lichaamskenmerken – die stuk voor stuk te lezen zijn in ieders DNA.

Vraag je je af welke voeding bij jou past? Is het low carb-high fat of toch high carb-low fat? Wil je een gepersonaliseerd voedingsadvies als preventieve tool voor een optimale gezondheid? De uitgebalanceerde Nutrigen DNA Check is iets voor jou als je wilt afvallen en/of meer specifiek wilt weten welke voeding het beste bij je past. Zo bereik je gewichtsvermindering door middel van een gezond, vooruitstrevend en uitgebalanceerd programma, ondersteund door een team van voedingsdeskundigen en artsen. Boek hier jouw Nutrigen DNA Check.